Yunanistan Haber

“Silahlı Kuvvetlerimiz Hazırdır, Korkacak Hiç Bir Şeyimiz Yok”

“Türkiye Yunanistan'ın oynamadığını bilmeli. Silahlı Kuvvetlerimiz hazırdır, korkacak hiç bir şeyimiz yok.”

“Türkiye Yunanistan’ın oynamadığını bilmeli. Silahlı Kuvvetlerimiz hazırdır, korkacak hiç bir şeyimiz yok.”

Yunanistan Türkiye’ye yönelik diplomasi dilinden uzak sert açıklamalar yapmaya devam ediyor. Bu defasında da Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis Midilli adasından sert mesajlar gönderdi.

Yunanistan Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis, Yeni Demokrasi Lesvos-Midilli Seçim Bölgesi Yönetim Komitesinin bir etkinliğinde yaptığı konuşmada Türkiye’ye oldukça sert bir mesaj gönderdi.

Bakan Kostas Karamanlis adada halka hitaben yaptığı konuşmasında özetle şu ifadeleri kullandı:

“Silahlı Kuvvetlerimiz hazırdır, korkacak hiç bir şeyimiz yok”

“Türkiye, adaların silahsızlandırılması gibi akla hayale gelmeyecek bir meseleye varan revizyonizm senaryolarını masaya getirmekte ne kadar ısrar ederse, biz Yunanistan, Kiriakos Miçotakis, hükümet o kadar itibarımızı daha da yükselteceğiz. Aynı zamanda Yunanistan Türkiye ile iyi bir komşuluk istiyor ve buna inanıyor. Türkiye de bunu paylaşırsa o kadar daha iyi olacak. Olmazsa eğer, kendi başına kötülük açacak. Kaybeden o olacak.

Açık iletişim kanallarını hedefliyoruz, ancak kırmızı çizgiler olmadan değil. Bölgemizde barışı gözetliyoruz, ancak her türlü zorluğa cevap vermeye de hazırız. Türkiye’nin, çözülmesi gereken tek fark adaların kıta sahanlığı ve MEB’in sınırlandırılması dışında, öne sürdüğü her şey saçmalık küresinin alanına giriyor.

Ve herkes bilsin ki, yükseltilmiş ve güçlendirilmiş Silahlı Kuvvetlerimiz, vatanımızı ve vatandaşlarını korumak için hedefini yerine getirmeye hazırdır. Komşularımızın da bunu bilmesi gerekiyor. Yunanistan oynamıyor. Güçlü uluslararası ittifaklarla her geçen gün daha da güçleniyor. Kendine güveni, gücü ve kararlılığı var. Korkacak hiç bir şeyimiz yok.

Türkiye, Yunanistan’ın bölgede gerginlik istemediğini bilmelidir. Ancak ulusal egemenlik ve uluslararası hukuka saygı konularında tek bir geri adım bile atmayacak. Ülkenin her yerindeki Yunan vatandaşları, Yeni Demokrasi’nin güvenlik ve istikrar partisi olduğunun artık çok iyi farkındalar.”

Haberin devamını oku

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu