Batı Trakya Haber

Seyyid Ali Kızıldeli Sultan Konferansı Edirne’de Düzenlendi

620. Yılı anma etkinlikleri kapsamında Dillerde Söylenen Seyyid Ali Kızıldeli Sultan Konferansı Edirne’de düzenlendi.

Rumeli’nin Gözcüsü Seyyid Ali Sultan’ın vefatının 620. Yılı anma etkinlikleri kapsamında Dillerde Söylenen Seyyid Ali Kızıldeli Sultan Konferansı Edirne’de düzenlendi.

Seçek Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği tarafından şu yazılı açıklama yapıldı:

“Yunanistan, Bulgaristan ve Türkiye’den Seyyid Ali Sultan Ocağına bağlı canlar Edirne’de bir araya geldi.

Rumeli’nin Gözcüsü Seyyid Ali Sultan’ın vefatının 620. Yılı anma etkinlikleri kapsamında Seçek Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği olarak, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Kültürü Açısından Hacı Bektaş-ı Veli Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Trakya Üniversitesi Sarı Saltuk Gazi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile birlikte Dillerde Söylenen Seyyid Ali Kızıldeli Sultan Konferansı düzenlendik. 10 Aralık 2022 tarihinde Edirne Musulca köyü Cem evinde gerçekleşen konferansa yaklaşık 150 kişi katıldı. 19-20 Kasım tarihlerinde Gümülcine’de gerçekleşen Uluslararası Seyyid Ali (Kızıldeli) Sultan Sempozyumu’nun devamı niteliğindeki konferans 2 oturum ile gerçekleşti.

Konferansta Seyyid Ali Sultan Dergahı Postnişini ve dedeleri Mehmet KOÇ, Hasan APTİ, Ahmet PAŞA, Apti PENCAL, Mustafa ÇETİN, Erbey KILIÇ, Hüseyin ÖNER, Hayati DAĞLIOĞLU, Mustafa USLU, Bulgaristan Dulovo Cem derneği başkanı Sunay ALİ, Mehmet Kemal HAKKI, Ali ALİ, Yaşar HÜSEYİN ve canlar yer aldı.

Dillerde Söylenen Seyyid Ali Kızıldeli Sultan Konferansı’na desteği ve katkısı bulunan Edirne Valisi Sn. Hüseyin Kürşat KIRBIYIK, Havsa Kaymakamı Sn. İsmail Hakkı BATI, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn. Sezai IRMAK, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Edirne Türk Müziği ve Rumeli Korosu Müdürü Sn. Gökçe Bahar BAHÇE ve konferansa ev sahipliği yapan Seyyid Ali Sultan Ocağı Dedelerinden Mustafa ÇETİN, Akın ÇETİN ve Musulca köyü halkına teşekkür ederiz.”

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu