Yunanistan Haber

Serez Metropoliti Kariye Camii’nin İbadete Açılmasını Eleştirdi

Serez-Nigrita Metropoliti İstanbul'da Kariye Camii’nin ibadete açılmasını katıldığı bir ayin sırasında yaptığı konuşmasında eleştirdi. 

Serez-Nigrita Metropoliti İstanbul’da Kariye Camii’nin ibadete açılmasını katıldığı bir ayin sırasında yaptığı konuşmasında eleştirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü mülkiyetinde olan ve 21 Ağustos 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle cami statüsüne çevrilen İstanbul’daki Kariye Camii, ibadete açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle Vakıflar Genel Müdürlüğünce restorasyonu yapılan 201 eserin toplu açılışı yapıldı.

Yunanistan’ın Serez-Nigrita bölgesi Metropoliti Theologos katıldığı dini bir törende yaptığı konuşmasında, İstanbul’un Fatih ilçesinin Edirnekapı semtinde yer alan Kariye Camii’nin ibadete açılmasını şu sözlerle eleştirdi.

“Bugün Aziz Paskalya’nın ikinci günü ve Türk Hükümetinin Ayasofya’dan sonra Konstantinopolis’teki (İstanbul) ünlü Kariye Manastırı’nı (Kariye Camii) Müzeden Müslüman camisine dönüştürmesi, tamamen anlaşılmaz ve provokatif kararı karşısında, kutsal duyguyla birlikte bir kez daha üzüntü ve tiksinti duyuyoruz. Ne yazık ki Türkiye, bu provokatif ve son derece saldırgan üslubuyla, çok konuşulan Yunan-Türk dostluğuna yönelik o Güven Artırıcı Önlemlerin inşası konusunu bu şekilde kastediyor gibi görünüyor. Yazık!.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu