Batı TrakyaEditörün Yazıları

Sayın Miçotakis! Biz Yunan Müslümanları Değiliz! Müslüman Türkleriz!

Κύριε Μητσοτάκη! Δεν Eίμαστε Έλληνες Μουσουλμάνοι! Είμαστε Mουσουλμάνοι Τούρκοι!

Κύριε Μητσοτάκη! Δεν Eίμαστε Έλληνες Μουσουλμάνοι! Είμαστε Mουσουλμάνοι Τούρκοι!

Yunanistan’da Yeni Demokrasi Partisi lideri Miçotakis “Proto Thema” gazetesinde yayımlanan röportajında, Gümülcine’de Türk Başkonsolosluğunu seçimlere müdahale etmekle suçladı.

Eski Başbakan ve Yeni Demokrasi Partisi (YDP) lideri Kiriakos Miçotakis, “Proto Thema” gazetesinde dün yayımlanan röportajında, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğunun Rodop’taki SİRİZA milletvekili adayı Özgür Ferhat lehine müdahalede bulunduğunu ileri sürdü. Bununla da hızını alamayan Miçotakis, bir kez daha Batı Trakya Türk Azınlığı’na uydurmaca kimlik yakıştırarak “Yunan Müslmanlar” olarak adlandırdı.

YDP lideri Kiriakos Miçotakis “Rodop’ta gerçekten de Türk Başkonsolosluğu tarafından belirli bir aday (Özgür Ferhat) lehine açık bir müdahale vardı. Ve bu bir problem. Yunanistan’ın iç işlerine başka bir devletin karışmasına ortak olduğu için, öncelikle onu seçen partiyi ilgilendirmesi gereken bir konudur. Ve dikkat edin, Tüm azınlık milletvekillerinden veya tüm Müslüman azınlıktan bahsetmiyorum. Ne de olsa, yasalar önünde eşitliği hayata geçiren Konstantinos Miçotakis’in izinden giderek dini azınlığı destekledim.” İfadelerini kullanarak SİRİZA partisini suçladı.

Miçotakis söylemlerinde, “Yunan Müslümanlar, Hristiyan hemşerileriyle eşit fırsatlara sahip olduklarını hissetmeli ve bunun için gereken her şeyi yapıyoruz. Ancak bazıları onları Yunanistan’da sorun yaratmak için kaldıraç olarak görmek istiyor. Bu nedenle bazı partilerin tercihlerinde çok daha dikkatli olmaları gerekirdi.” dedi.

Buradan bir kez daha bu sözlerin sahibi olan Sayın Miçotakis’e hatırlatıyoruz! Biz Yunan Müslümanlar değiliz! Yunanlı olup da Müslüman olanlar tabii ki de var, ama onlar biz değiliz. Burada sapla samanı karıştırmamak gerekir. Kaldı ki Yunanistan’da bir deyim vardır oldukça yaygındır ve geçerlidir. Bunun da temeli Kiliseye bağlıdır. “Bu da şunu der, “Yunan olunmaz, Yunan doğulur”. Biz Batı Trakya’da Türk oğlu Türk doğduğumuza göre Yunanlı olamayız, zaten Yunanlı da değiliz. Bizler Yunanistan vatandaşıyız. Bu ülkenin vatandaşlarıyız. Dinimiz İslam, ırkımız da Türk’tür.

Batı Trakya’da asırlarca yaşayan bir Azınlık fertlerinin dini İslam’dır, ırkları da Türk oğlu Türk’tür! Bu gerçeği ne bir yasa, ne bir kalem ve zihniyet asla değiştiremez! Ya Kabul edeceksiniz! Ya Kabul edeceksiniz! Aksi halde Yunanistan’da medeniyetten, demokrasiden ve İnsan Haklarından asla bahsedemezsiniz.

Epir bölgesinde yaşayanlar Yunan da, İstanbul’da yaşayanlar Rum da biz Batı Trakya’da yaşayanların Türklüğünü neden kabul etmiyorsunuz, edemiyorsunuz? Sadece dini kimlik üzerinden gitmeye çalışıyorsunuz.

Bu kafayla bu ülke asla demokratik ve İnsan Haklarına saygın bir ülke sınıfında olamaz. Ayrımcılığı körükleyen bir sistem çökmeye mahkumdur. Değişin Sayın Miçotakis! Tam fırsat, ki sürekli değişimden bahsediyorsunuz. Ya değişin, ya da Azınlığa kimlik aramayı yakıştırmayı terk ediniz! Biz Türk doğduk! Türk olarak ölürüz!

Kırk Yıllık Kâni Olur Mu Yani!

Haberin devamını oku

6 Yorum

  1. Έχετε ψιλομπερδευτεί, αγαπητοί συμπολίτες: άλλο πράγμα η εθνική ταυτότητα, άλλο η εθνοτικότητα και άλλο η φυλετική καταγωγή. Οι Οθωμανοί Τούρκοι ήλθαν στην Θράκη, την κατέλαβαν και ο χριστιανικός ρωμαϊκός κόσμος (οι Ρωμαίοι, εθνοτικά, που έγιναν Έλληνες εθνικά, το 1830) παρέμεινε υπό την οθωμανική Αρχή, ως κόσμος Β’ κατηγορίας. Εάν κάποιος δεν εξισλαμιζόταν, δεν γινόταν αποδεκτός ως ίσος με τους σουνίτες Μουσουλμάνους, μέχρις να επιβληθεί το Τανζιματ και το Χατι Χουμαγιουν, στα τέλη του 19ου αιώνα.

    Στην Θράκη διαβιούν Έλληνες (εθνικά) πολίτες, διαφορετικών εθνικοτήτων: Ρωμαίοι, Αρμένιοι, Εβραίοι, Τούρκοι (Τουρκογενείς, που εγκαταστάθηκαν κυρίως στον θρακικό κάμπο), Πομάκοι (εξισλαμισμένοι Σλαύοι, βουνίσιοι – κείμενα του 16ου αιώνα τους παρουσιάζουν ως Χριστιανούς!), Ρομά και Αφρικανοί (Κατσίβελοι, από το κατιβελο, λατινιστί, που σημαίνει σκλάβος).

    Η συνθήκη της Λωζάνης ΔΕΝ προβλέπει τουρκική μειονότητα, αλλά Μουσουλμανική. Το αν κάποιος θέλει να ΑΥΤΟ-προσδιορίζεται Τούρκος, ΕΘΝΟΤΙΚΑ, είναι προσωπικό του θέμα. Το να προσδιορίζεται Τούρκος ΕΘΝΙΚΑ, είναι ένα θέμα: παραβιάζονται συνθήκες!

    Γενικά, υπάρχει μεγάλη αχαριστία από κάποιους Μουσουλμάνους της ελληνικής Θράκης, διότι αντί το ελληνικό Κράτος να τους απελάσει (μετά από το Πογκρόμ εναντίον των Ρωμηών της Πόλης, το 1955, και τις απελάσεις του ’63), τους συμπεριφέρεται ως ίσους πολίτες ή ακόμα και σαν ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ πολίτες (βλέπε είσοδο στο δημόσιο πανεπιστήμιο).

    1. Θα ήθελα να κάνω μια διόρθωση: στην β’ παράγραφο, πρώτη σειρά …διαφορετικών ΕΘΝΟΤΗΤΩΝ ήθελα να γράψω (όχι εθνικοτήτων).

      Εθνότητα = ethnicity = εκτεταμένη (στον χρόνο) πολιτιστική καταγωγή
      Εθνικότητα = nationality = ιθαγένεια = διαβατήριο στο κράτος που κανείς διαβιεί (η εθνικότητα είναι φορέας, επίσης, μιας “κοινής εθνικής συνείδησης)
      Φυλετική καταγωγή = phyletic origins (βιιολογική ταξινόμηση ως προς το DNA)

      Όταν ήμουν παιδί, θυμάμαι στον κάμπο της Θράκης υπήρχαν ακόμα άνθρωποι με τουρκικά/ταταρικά/τουρανικά χαρακτηριστικά. Νομίζω ότι με την βελτίωση του οδικού δικτύου ο Μουσουλμανικός πληθυσμός άρχισε να επιμειγνείεται (ειδικά οι νέοι, πια, δεν κοιτούν ούτε εθνοτικές, ούτε φυλετικές διαφορές). Οι βουνίσιοι Πομάκοι ΣΑΦΩΣ και δεν έχουν καμία φυλετική σχέση με τους πάλαι ποτέ Τουρκομάνους του θρακικού κάμπου, που ήλθαν κατά ομάδες με τον Μουράτ Β’.

      Τουρκογενείς/Τούρκοι του Κάμπου, Πομάκοι του Βουνού, Κατσίβελοι/Αφρικανοί Μουσουλμάνοι, Ρομά Μουσουλμάνοι, όλοι σας είστε ένα όμορφο μίγμα ανθρώπων που χαιρόμαστε να βλέπουμε τριγύρω μας.

      Κατανοώ, αδελφοί Μουσουλμάνοι της Θράκης, ότι βρίσκεστε υπό ψυχολογική πίεση: βρίσκεστε στα όρια του τουρκικού εθνικού-Κράτους, μέσα σε έναν κυρίαρχο χριστιανικό πληθυσμό. Αναλογιστείτε, ωστόσο, ποιοί άνθρωποι ζούσαν σε αυτούς του τόπους πριν την επέλαση των Οθωμανών, ειδικά μετά τον Μουράτ Β’: Ρωμαίοι ζούσαν, Χριστιανοί: αυτοί που σήμερα επέλεξαν εθνικά να προσδιορίζονται “Έλληνες” είναι οι απόγονοι του ρωμαϊκού Κράτους, με βασιλεύουσα την Κωνσταντινούπολη. Κατάντησαν δούλοι και ραγιάδες των Οθωμανών: γιατί μας κατηγοράτε που επαναστατήσαμε; Στην γη των προγόνων μας ζούσαμε πάντα…

      Η θρησκευτική και η εθνοτική και η εθνική μισαλλοδοξία θα πρέπει να σταματήσει. Δεν έχουμε ΤΙΠΟΤΑ να χωρήσουμε. Σταματήστε να βλέπετε το γειτονικό τουρκικό κράτος ως “Μητέρα πατρίδα”. Τί να πούμε κι εμείς…η Μητέρα μας η Κωνσταντινούπολη, αν το πάτε έτσι, είναι σκλαβωμένη. Το ίδιο και η Τραπεζούντα, και ολόκληρη η Ανατολία… Τί να κάνουμε; Ή θα κάνουμε αενάως πολέμους ή θα γίνουμε αδέλφια. Τί προτιμάτε;

      Επίσης: το Ισλαμ δεν κάνει ΠΟΤΕ τις εκκλησίες τζαμιά: δείτε το παράδειγμα της Ιερουσαλήμ: εσείς γιατί κάνατε τις εκκλησίες μας τζαμιά, και το υπερηφανεύεστε και από πάνω; Γιατί διώξατε τους Ρωμαίους της Πόλης, το 1955, και τάχα το ‘κανε ο Μεντερεζ, και τον κρεμάσατε ως εξιλαστήριο θύμα… Από τους 300,000 Ρωμαίους της Πόλης, μόνον 2,500 έχουν απομείνει.

      Να ξέρετε ότι σας αγαπούμε: ψωνίζουμε στα καταστήματά σας. Μας αρέσουν τα τουρκικά, και τα μαθαίνουμε. Μας αρέσουν οι τουρκικές σειρές… Μας αρέσει η εζαν του Μουεζίνη. Εσείς γιατί βγάζετε ακμή, μόλις βλέπετε Σταυρό; Δεν σας καταλαβαίνω… Δεν καταλαβαίνετε ότι το πιο πιθανό είναι να είστε εξισλαμισμένοι Βαλκάνιοι λαοί; Ρωμαίοι, Σέρβοι, Βούλγαροι, Βλάχοι. Αρβανίτες…

      Έλληνες πολίτες, εθνικά, είμαστε όλοι μας. Οι Ρωμηοί της Πόλης (όσοι έχουν απομείνει, μετά από τόσους διωγμούς…) είναι Τούρκοι εθνικά: εθνοτικά Ρωμαίοι. Στην Θράκη υπάρχουν εθνοτικά Τούρκοι, Έλληνες εθνικά πολίτες. Υπάρχουν εθνοτικά Σλαύοι Μουσουλμάνοι (Πομάκοι), Έλληνες εθνικά. Στην Τουρκία υπάρχουν εθνοτικά Κούρδοι, Τούρκοι εθνικά… Να συνεχίσω; !!

      Αγάπη.

    2. madem herşey lozan antlaşmasına göre olmalı. o halde silahsızlandırılması gereken adalardenizindeki adalarda gerek li jandarma ve polis kadarından fazla olan tüm muharip asker roket füze uçak topçu vb silah sistemlerini geri çekin. ve lozan antlaşmasında yazdığı şekilde adaklar ve kıyı şeritleri 3 mil olsun . lozan antlaşmasını het fırsatta bozan ve hile ve kışkırtmalarla kazanım yapmaya çalışan grekler oldu . siz 100 yıl önce yurdumuzu işgal etmeye kalktınız ve 1820 ve sonrasında defalarca soykırım ve etnik temizlik yaptınız .mora yarımadası ve tüm balkanlarda türk bırakmadınız öldürdünüz. mallarını yağmaladınız. lisana göre batı trakya Türk azınlığı dini işlerinde serbest ve müftü seçimini kendisi yapması emrediyor. yunanistan lozan antlaşmasının bu kesin hükmünü tanıyor ve uyguluyor mu? biz uyguluyoruz ,fener rum patriği sensinod meclisi tarafından seçiliyor ,ve şu anda abd nin kuklası olarak türkiyede maalesef faaliyet sürdürüyor. ayrıca rumların pekçoğu proto türklerden oluşuyor. binlerce yıldır türklük anadolu trakya ve balkanlar ve avrupada mevcut.tarihte senin grek sandığın pekçok medeniyet ve kişi grek değil bile. antlaşmayı bozan ve sürekli daha çok isteyen greklerdir. siz savaş kaydettiğinizde bile toprak işgal etmiş adamlarsınız. nasıl olduğunu tarihe bak ve gör. size tavsiyemiz akıl mantık çerçevesinde mantıklı olmanız.size ait olmayanı arzulayıp o dizinmiş gibi davranmasanız, sürekli bağnaz kilise papazlarının ağzına bakmamanız ve dürüst ahlaklı şekilde lisanın tüm emirlerine uymamıştır. siz meğalo idea gibi bir saçmalığa inandığınız sürece ve 18. ve 19.’yu da rüşvet ve maaş ile yazdırılmış çarpık tarih anlayışıyla hareket ettiğiniz sürede rahat olamazsınız. umarım grek ülkesine akıl ve mantık hakim olur

      1. My dearest friend:

        From the 300,000 Greeks (Rum) of Constantinople (which became Istanbul in the 30s, AFTER the Treaty of Lausanne), there are only 2,500 left. What happened to the rest? Have you heard about the Pogrom of 1955 and of the deportations of 1963?

        Also, I am not sure that you are aware of how the Ecumenical Patriarch is being voted: (i) the Turkish government is choosing the person to be elected, from a list, (ii) Halki School has been closed without any excuse and it is still closed and (iii) in Islamic Shariah there is NO example of a Mufti being elected by political authorities: why is the Turkish government violating such a religious law?

        The Greek army in the islands that you mentioned exists because these islands were given to Greece from the Paris Treaty, after WWII, and NOT from Lausanne treaty. They serve to defend Greece in a possible attack from Turkey; these islands where inhabited by Greek speaking population since ancient times, and there is not excuse why the Turkish Army is preparing, with annual drills, to invade them (the title of Turkish drills is “Invasion of an Island”: which island exactly? Malta? 🙂

        Last, but not least, when the Greek army liberated Western Thrace from the BULGARIANS, the Ottoman citizens were very grateful; do not forget that the first Mayor of Xanthi was a Muslim, after the liberation, of Turkish descent. When Thrace was liberated, there was no Turkish Republic yet! Turkish Republic was established in 1923.

        P.S. Apart from the Greeks of Istanbul, Imbros and Tenedos, who have suffered persecution, the Muslim Greeks of Pontus are still facing persecution about their Greek dialect, Rumca, and their traditions.

        Believe me, my brother: Greece supports human rights more than Turkey does: you are happy to be in Greece… In Turkey you can enter the prison for a single publication in twitter…

      2. My brother Suat: you say “since thousands of years” there is Turkism in Thrace and Anatolia: how come? Thrace was invaded in the late 14th century AD; it does not make even 600 years. The Greeks are there since the 8th c. BC (almost 2900 years!). Thrace is full of Greek epigraphs, from all the phases of human civilization. As for Anatolia: Anatolia is a Greek word (it means East): millions of Christians and hundreds of thousands of Christian Saints and Martyrs have left their relics in Anatolia: from Antioch (Antakya) up to Sevastia (Sivas), Caesaria, Miletus…and so on…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu