Batı Trakya Haber

“Savcıları Göreve Davet Ediyoruz”

Danışma Kurulu, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek’e yönelik tehdidi şiddetle kınadı ve savcıları göreve davet etti.

Danışma Kurulu, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek’e yönelik tehdidi şiddetle kınadı ve savcıları göreve davet etti.

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK), iskeçe’de Next TV’de canlı yayına telefonla katılan bir Yunan izleyici tarafından ölümle tehdit edilden azınlık milletvekili Hüseyin Zeybek’e destek çıktı.

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Danışma Kurulu olarak Sayın Hüseyin Zeybek’in şahsında aslında tüm azınlık bireylerine yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, savcıları göreve davet ediyoruz.” denildi.

BTTADK tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

“Batı Trakya Türk Azınlığı uzun süredir çok yönlü bir baskı politikasına maruz kalmaktadır.

Temel hak ve özgürlükleri yasalar ve uluslararası antlaşmalarla garanti altına alınmış Türk azınlık, günlük yaşantısında azınlık ve insan haklarıyla bağdaşmayan bu anlayışı en yoğun şekilde hissetmeye başlamıştır. Bu durumun ana sebebi devletimizin azınlığımıza karşı benimsediği ve son dönemde giderek daha da sivrildiği görülen ayrımcı ve ötekileştirici politikalardır.

Nitekim azınlık siyasetçilerinin ulusal güvenlik sebebiyle dinlenmesinin normal olduğu ve Müftü seçimine katılan azınlık insanının topluca “üçüncü ülke ajanı” olarak nitelendirildiği paranoya seviyesindeki açıklamalar da bu yoğun baskı atmosferinin son vahim örnekleridir.

Bu gelişmelerin bir devamı olarak, İskeçe Türk Azınlık Milletvekili Hüseyin Zeybek Panos Papadopoulos’un 12-09-2022 tarihinde saat 13.00’te Next Tv “Anihti Grami” (Açık hat) programına telefonla bağlanan bir vatandaş tarafından canlı yayında ölümle tehdit edilmiştir. Bu uzun yıllardır süregelen ötekileştirici ve hedef gösterici söylemin adeta eyleme dönüşme çağrısıdır.

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu olarak Sayın Hüseyin Zeybek’in şahsında aslında tüm azınlık bireylerine yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, savcıları göreve davet ediyoruz.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu