Yunanistan Haber

Sakız Adasına Orman Komandoları Birimi Kuruldu

Adalardaki Ormanları Orman Komandoları koruyacak. Yaz sezonu öncesinde hazırlıklar başladı.

Adalardaki Ormanları Orman Komandoları koruyacak. Yaz sezonu öncesinde hazırlıklar başladı.

Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vassilis Kikilias, yaklaşmakta olan yaz mevsimi öncesinde Sakız (Hios) adasında İtfaiye Teşkilatı’nda gerçekleştirilen geniş çaplı bir toplantıya başkanlık yaptı. Bakan Kikilias, adada 40 kişilik orman komandolarından oluşan yeni bir birimin kurulacağını söyledi. Kikilias, orman yangınlarıyla mücadele görevine katkıda bulunmak üzere Sakız Adası’na kurulacak orman komando birliğinden bahsetti.

Yakın zaman önce Bakanlık bünyesinde yeni oluşturulan Orman Operasyonları Özel Birimi (EMODE) Yunanistan genelinde ormanlardaki yangınlarla mücadelede önemli görev üstleniyor.

Sakız adasında yapılan toplantıda konuşan Bakan Kikilias, “EMODE Orman komando birliğinin Sakız adasına eklenmesi artık ada için çok önemli, orman itfaiyecileri bizim için çok önemli. 40 orman komandosunun olacağı, dolayısıyla İtfaiye Teşkilatı’na eklenecekleri ve tabii ki orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarına çok daha fazla katkı sağlayacakları tahmin ediliyor. Sakız Adası güzel bir adadır, tarihi vardır, kültürü vardır, gücü vardır, turizmi vardır ve İtfaiyenin Sivil Koruma görevi ve tüm Güvenlik güçlerinin görevi adayı korumaktır.” İfadelerini kullandı.

Bakan Kikilias ayrıca yangın mevsimine yönelik önleyici tedbirlere de değinen Bakan, mücadele kadar önlemenin de çok önemli olduğuna dikkat çekti ve şöyle devam etti: “Önlemeyle ilgili olarak Meclis’te bir yasa tasarısı belirledik, tüm güçlerin mevcut durumlarla önceden başa çıkabilmesini sağladık. DEDDIE, ADMIE, Enerji ve Çevre Bakanlığı ile ormanlara gireceğiz.

Yaz aylarında askeri kışlaların etrafındaki yüz metrelik alan biçilmeli ve orman yangını söndürme bölgeleri oluşturulmalı ve elbette vatandaşlar da katkıda bulunmaya, arazilerini, şehir çevresini, evlerini temizlemeye ve özen göstermeye davet ediyorum. Hep birlikte bu güzel adayı koruyabiliriz.

Son yıllarda yangınlara karşı kayıtsız kalanlar, ya da kundakçılığı alışkanlık haline getirenler, doğaya ve adanın korunmasına saygı duymayanlar için, Yunan Parlamentosunda oylanan yasaya göre bu artık bir suç veya ihmalkarlıkla insan yaşamının kaybına veya ekolojik yıkıma yol açacak bir yangına neden olmaktan dolayı 10 yıl hapis ve 200.000 euro para cezasıyla cezalandırılabilecek bir suç haline getirildi. Dolayısıyla kendi hemşehrilerine saygı göstermeyen, adaya saygı duymayan, ülkeye saygı duymayan, Yunan halkının malına saygı göstermeyen azınlığa karşı, çoğunluğu, ülkemizi ve adamızı koruyacağız.”

Toplantıya Kuzey Ege İtfaiye Şefi Panagiotis Kipriotellis, Sakız Adası İtfaiye Şefi Stavros Kapellaridis, Sakız Adası, İtfaiye Şef Yardımcısı Apostolos Dilis, Sakız Adası polis müdürü İoannis Arabatzis, Sakız adası 96. ADTE Komutanı Tuğgeneral Charalambos Ambatzidis, Sakız Adası Belediye Başkanı İoannis Malafis, Sakız Adası Liman Müdürü Pantelis Vatousis’in yanısıra adadaki diğer birimlerin ve yerel yöneticilerin temsilcileri katıldı.

blank

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu