Yunanistan Haber

Renkli Bir Kişilikti, O Da Hayata Gözlerini Yumdu

PASOK Partisinin tarihi siyasi figürü Theodoros Pangalos, 84 yaşında hayatını kaybetti.

Yunanistan’da PASOK hükümetlerinin eski Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı ve PASOK Partisinin tarihi siyasi figürü Theodoros Pangalos, 84 yaşında hayatını kaybetti.

Pangalos’un kaybı siyaset dünyasını üzdü. Kendisi PASOK Partisinin kurucularından ve yıllarca Başbakan Andreas Papandreu’nun yanınında olan ve kurulan hükümetlerde Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanı olarak görev yapmıştı.

PKK Terör Örgütü’nün elebaşlarından olan Öcalan, Yunanistan’a sığınmak üzere, gece yarısı özel bir Jet uçakla Larissa askeri havaalanına gelmişti ve uçağın derhal yakıt ikmali yaptıktan sonra Pangalos’un emriyle elebaşı Öcalan’ın Yunanistan’ın Kenya Büyükelçiliği’ne gönderildiği o dönem oldukça yaygın olarak konuşuluyordu.

Hatta uçağa yakıt ikmali yapıldığı sırada havaalanı ışıklarının kapatıldığı ve zifiri karanlıkta askeri yakıt tankerinin acele ile  uçağın kanadına çarptığı ve Jetin aldığı hasar sonrasında teröristbaşı Öcalan’ın başka özel bir Jetle Kenya’ya gönderildiği ileri sürülmüştü. Ancak bu iddiaları Pangalos hiçbir zaman kabul etmemişti.

Pangalos: “Öcalan’ı Atina’ya Yunan İstihbarat Teşkilatı (EYP) Getirdi”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu