Batı Trakya HaberEditörün Yazıları

Patrik Bartolomeos Batı Trakya’ya Geliyor, Müftü Şerif İle Görüşmesini Bekliyoruz

Patrik Batholomeos 6 Eylül 2022 tarihinde Batı Trakya’ya gelecek. Patrik Bartolomeos'un Müftü Şerif İle Görüşmesini Bekliyoruz.

Patrik Batholomeos 6 Eylül 2022 tarihinde Batı Trakya’ya gelecek. Patrik Bartolomeos’un Müftü Şerif ile görüşmesini bekliyoruz.

İstanbul Fener Kilisesi Patriği Batholomeos 6 Eylül 2022 tarihinde Batı Trakya’ya gelecek. Batı Trakya’da Gümülcine ve Şapçı kasabasını ziyaret edecek ayine katılacak.

Patrik Bartholomeos, Meryem Ana–Axion Esti ikonasını karşılamak için 6 Eylül Salı günü Gümülcine’nin batı kısmında bulunan Yunan devlet adamı Eleftherios Venizelos heykeli önünde saat 18:30’da gerçekleşecek törene katılacak, ardından da kalabalık bir halk katılımı ile yürüyerek Gümülcine meydanında bulunan Cunta’nın diktiği Kılıç Anıtı’na geçerek saat 19:30’da bir ayin yapacak.

Şapçı’da törenle karşılanacak

Bartolomes son olarak Maronya-Şapçı Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, 8 Eylül Perşembe günü saat 13:00’de Maronya-Şapçı Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Dinos Haritopulos ile görüşecek. Burada da yoğun katılımla bir karşılama töreni yapılması bekleniyor.

“Bir ilki yapın ve Müftü İbrahim Şerif ile görüşünüz!”

blank

BİRLİK Gazetesi olarak, Sayın Patrik Bartolomeos’a açık bir çağrıda bulunuyoruz.  Ve kendilerine diyoruz ki, aynı şekilde değişik bir dine mensup olsa da Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif’i bir kez olsun ziyaret ediniz. Bunu siyasi amaçlı değil, bir din adamı olarak yapmanızı arzu ediyoruz.

Sizler din adamları olarak insanlığa barış, huzur için hizmet ediyorsunuz. Allah’ın kullarından neler beklediğini ve emirlerini en iyi bilenlerden ve anlayanlardansınız. Aynı zamanda insanlardan bu emirlere uymaları için de dini mabetlerde defalarca tekrarlıyor ve çağrıda bulunuyorsunuz.

Dolaysıyla da Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığın sorunlarını ilk ağızdan dinlemenizi ve bir din adamı sıfatıyla vede Lozan Barış Anlaşması’nın sizler de bir tarafı olarak, Türkiye’de Türk devleti ve bizzat Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından defalarca kabul edildiniz, görüştünüz.

Bunun neticesinde ziyaretiniz, belki de Atina’ya bir örnek olabilir. Bir başlangıç olabilir. Yunan devletinin siyasi kadrosuna Azınlık ile gerçek ilişikilerde korkunun sona ermesi ve cesaretli bir başlangıcın hareket noktası olabilir vede tarih bunu da bu şekilde yazar.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu