Türkiye | Dünya

Papazlar Birbirine Girdi, Kilise İçinde Yumruklar Konuştu

İki din adamı kilise hizmeti anlaşmazlıkları nedeniyle birbirleriyle kişisel bir anlaşmazlık yaşadı.

İki din adamı kilise hizmeti anlaşmazlıkları nedeniyle birbirine girdi, Kilise içinde yumruklar konuştu. Onları ayırmaya giden papaz da yumruklardan nasibini aldı.

İstanbul’daki Patrikhane’ye ait Kutsal Genel İnanç Kilisesi’nde bir Arhimandrit ile bir Metropolit arasında olay yaşandı.

Patrikhane’nin eski Arhimandriti olan Metropolit Meryem Ana ikonu karşısında tapınmak üzere tapınağa giriyor. Birkaç saniye geçtikten sonra videoda göreceğiniz gibi ikinci bir kişi beliriyor, Büyük İlmihal Archimandriti Hrisanthos hiçbir uyarıda bulunmadan Metropoliti yumruklamaya başlıyor.

Orada bulunan Zangoç iki adamı ayırmaya çalışıyor ve o da yumruklardan nasibini almasına rağmen bir süre sonra bunu başarıyor ve sonrasında iki papaz kilise içinde birbirilerine Türkçe küfürler yağdırmaya başlıyor.

Edinilen bilgiye göre, iki papaz arasında dini hizmet farklılıkları nedeniyle kişisel bir anlaşmazlık bulunduğunu, ancak kilise içindeki kameraları dikkate almadan aralarındaki bu sorunu ne yazık ki kabul edilemez davranışlarla  kilise içinde çözmeyi tercih ettiler.

Arhimandrit Hrisanthos dini törenin saat 15.00’te yapılmasını isterken, Metropolit Athenagoras saat 16.00’da yapılmasını öneriyordu.

Dün öğleden sonra saat 3’te yapılacak duyuruyu görmezden gelen Metropolit, bir saat sonra ortaya çıktı ve Arhimandrite hitaben “Hrisanthe, sana ihtiyacım yok, gidebilirsin” dedi. Bunun üzerine Arhimandrit “kendinden geçti” ve Metropolite yumruklarıyla saldırdı.

Olayın hemen ardından Metropolit, Türk polisi tarafından aranan Arhimandrit Hrisanthos hakkında dava açtı. İkilinin geçmişte çeşitli konularda tartıştığı ve Patrikhane’de büyük rahatsızlık yarattığı belirtiliyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu