Yunanistan Haber

Özel Kuvvetler Avlona’da “Rehine Kurtarma” Tatbikatında Buluştu

Yedi Balkan ülkesinden Özel Harekat Kuvvetleri birimlerinin katılımıyla Atina yakınlarında rehine kurtarma tatbikatı yaptılar.

Yedi Balkan ülkesinden Özel Harekat Kuvvetleri birimlerinin katılımıyla Atina yakınlarında rehine kurtarma tatbikatı yaptılar.

Yedi Balkan ülkesinin katılımıyla Yunanistan’da gerçekleştirilen “Balkan Shield 2022” (Balkan Kalkanı 22) tatbikata Yunanistan, Arnavutluk, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Karadağ ve Romanya’dan Özel Harekat Kuvvetleri birimleri katılıyor. Askeri tatbikat 31 Ekim Pazartesi – 11 Kasım Cuma tarihleri ​​arasında Atina yakınlarında bulunan Avlona Zırhlı Eğitim Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı’ndan (GEETHA) yapılan açıklamada, “Balkan Kalkanı 22” tatbikatı seçkin konukların katılımıyla 4 Kasım Cuma günü Avlona’daki Zırhlı Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Tatbikatın seçkin konuklar gününde senaryo, “en üst düzeyde görevlinin” rehin alıkonulmaktan sonra kurtarma operasyonuydu.

Tatbikat ile ilgili bir açıklama yapan Yunanistan Genelkurmay Başkanı General Konstantinos Floros şu ifadeleri kullandı: “Bölge için aynı vizyonu paylaşan Balkan devletlerinin dostları ve müttefikleri arasında mükemmel bir işbirliği gördük. Yani barış, istikrar ve güvenlik. Son derece karmaşık konular üzerinde işbirliğini gördük. Özel Harekat Kuvvetlerinin muharebe sahasında karşılaştığı pek çok durumu görme fırsatımız oldu.”

blank

Bu yılki tatbikata Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Yunanistan, Karadağ, Kuzey Makedonya ve Romanya’dan 250 personel, 25 araç ve 11 helikopter katıldı.

Çok uluslu “Balkan Kalkanı 2022” tatbikatının seçkin konuklar gününde tatbikatı izlemeye Yunanistan Kara Kuvvetleri (GES) komutanı Korgeneral Haralambos Lalousis, Hava Kuvvetleri komutanı Korgeneral Themistoklis Bourolias, Deniz Kuvvetleri komutanı Koramiral Stilianos Petrakis, Özel Harp Komutanlığı komutanı Korgeneral Georgios Tsitsikostas’ın yanı sıra Kuzey Makedonya, Karadağ, Bosna-Hersek Büyükelçileri ve ayrıca katılımcı ülkelerin Özel Harekat Kuvvetleri komutanları hazır bulundu.

blank

blank

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu