Yunanistan Haber

“Operasyona Katılım Önemli Riskler İçeriyor”

"Katılımımızın nedenlerini ayrıntılı olarak açıkladım ve hepimiz operasyona katılımın riskler, önemli riskler içerdiğini anlıyoruz."

Avrupa’nın “KALKAN” operasyonu kapsamında Yunan “HYDRA” fırkateyninin Kızıldeniz’de konuşlandırılmasına karar verildi ve dün gece saat 22:00 da Salamina Üssünden denize açıldı.

Denize açılmazdan önce Salamina Deniz Üssünde HYDRA fırkateynini ziyaret eden gemi personeline bir konuşma yaptı. Dendias konuşmasında şunları söyledi:

“Katılım öncelikle ulusal çıkarlara hizmet etmektedir”

blank

“Fırkateynin, Yunanistan’ın bir Yunan komutanla birlikte harekât karargâhının komutasını devralmasıyla birlikte katılımı öncelikle ulusal çıkarlara hizmet etmektedir. Katılımımızın nedenlerini ayrıntılı olarak açıkladım ve hepimiz operasyona katılımın riskler, önemli riskler içerdiğini anlıyoruz.

Ancak vatanımızın Deniz Kuvvetleri, subaylarını farklılaştıran yüksek görev anlayışı ve profesyonelliğiyle tarihsel olarak zorluklardan kaçınmamıştır. Dünya denizciliğinde lider role sahip bir denizcilik gücü olan Yunanistan, serbest dolaşımın ve Yunan denizcilerin yaşamlarının sağlanması ihtiyacına büyük önem veriyor. Yunan vatandaşlarının yaşam standardı açısından serbest seyrüseferin sağlanmasının önemi büyük.

Kızıldeniz’de ticari gemilere yapılan saldırılardan sonra altı yıldır nakliye maliyetlerindeki artışın ürün maliyetlerindeki ciddi artışı Yunanistan’da herkesin fark ettiğini düşünüyorum.

Ayrıca limanlarımızla serbest iletişimin gerekliliğini, aksi takdirde transit merkezleri olarak önemini kaybedeceğini, aynı zamanda saldırıların Yunan limanlarında faaliyet gösteren şirketlerin işlerini de tehlikeye attığını anlamak kolaydır. Örneğin Pire’de mal hareketindeki azalma yaklaşık yüzde 40’a ulaşıyor ve bunun Yunan ekonomisi açısından çok ciddi sonuçları var.

ASPIDES operasyonuna katılarak yalnızca Yunan ve Avrupa bayrağını tanıtmakla kalmıyor, aynı zamanda temiz ulusal çıkarlara da hizmet ediyorsunuz.

Yunanistan’ın çıkarı, Avrupa Birliği’nin güvenliği, istikrarı ve nihayetinde barışı teşvik etme çabalarına katılmaktır. Yunanistan’ın çıkarı, Avrupa Birliği’nin güçlü bir savunma kolunu pekiştirmektir ve sizin de katıldığınız ASPIDES operasyonu, Avrupa Birliği’nin tarihinde düzenlediği en büyük askeri operasyondur. Görev süreniz boyunca dilek ve düşüncelerimizin size eşlik edeceğine sizi temin ederim.

Birkaç saat içinde yelken açıyorsunuz. Size kalbimin derinliklerinden iyi şanslar diliyorum. Sağ salim geri dönün. Niyetim gelip seni nerede olacağını görmek. İyi yolculuklar ve iyi dönüşler, Kendinize iyi bakın. Niyetimte olacağınız yerde sizi görmek var. Güvenli yolculuk ve güvenli dönüş, Kendinize iyi bakın.“

Edinilen bilgiye göre HYDRA fırkateyni, ilk olarak Girit’teki Souda Donanma Üssüne gidecek, ardından “Kalkan” Operasyonu armadasının geri kalanıyla birlikte harekete geçmek üzere Kızıldeniz’e konuşlanmak üzere Süveyş’e doğru demir alacak.

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu