Yunanistan Haber

Oğul Robert Menendez Babasının İzinden Gidiyor

Oğul Robert Menendez babasının izinden gidiyor, Kongre'de Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ın yeni müttefiki.

Oğul Robert Menendez babasının izinden gidiyor, Kongre’de Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın yeni müttefiki.

Bundan böyle Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın ABD’deki Kongre’de yeni bir müttefiki olacağı taahhüdü, Kasım ayında yapılan ara seçimlerde ilk kez federal parlamentoya seçilen Robert Menendez Jr. tarafından dile getirildi.

New Jersey’li yeni kongre üyesi Yunan devlet televizyonu ERT’ye verdiği bir röportajda, Yunan-Amerikan toplumuyla olan bağlarına değinerek, “Yunan ve Kıbrıs (Güney) toplumu ile derin bağlarımı yinelemek istiyorum. New Jersey Eyaleti’nin 8. Bölgesinde çok önemli faktörlerdir. Hem burada hem de uluslararası alanda topluluğun müttefiki olmayı dört gözle bekliyorum.” İfadelerini kullandı.

Çiçeği burnunda Milletvekili Robert Menendez, gözünü açar açmaz babası gibi göreve Türkiye’ye karşı takındığı tavırla başladı. Bu bağlamda Türkiye’nin istikrarı bozan rolü olduğunu, ABD’nin belli sınırlar koyması gerektiğini söyledi.

blank

Robert Menendez özetle şu ifadeleri kullandı: “Türkiye bölgede zorlayıcı bir faktör ve istikrar bozucu bir güç olmaya devam ediyor. Durumu izlemeye devam ediyoruz ve Türkiye ve onun hükümetine karşı, Yunanistan ve Kıbrıs (Güney) ile daha iyi bir müttefik ve daha iyi bir komşu olması için uygun koruma önlemleri aldığımızdan emin oluyoruz.

Türkiye son dönemde Yunanistan ve ABD’nin çıkarlarına aykırı tavırlar aldı. Bu şekilde davranmaya devam ettiği sürece, F-16’ya erişim sağlama çabalarını desteklemek için bir neden göremiyorum. Şu an bu geçerli. Türkiye’nin çok daha iyi bir yöne gideceğini umuyorum, ancak bunu yapana kadar F-16’ları edinme çabalarını desteklemek için hiçbir neden göremiyorum.

Kıbrıs (Güney) ile tanışmamız, işgal sırasında adanın işgal altındaki bölgelerini terk etmek zorunda kalan insanlardan oldu. Kübalı büyükanne ve büyükbabam gibi, onlar da buraya, Amerika Birleşik Devletleri’ne taşınmak ve hayatlarına yeniden başlamak zorunda kaldılar. Ve onlar toplumumuzda son derece başarılı insanlar ve önemli aktörler olsalar da, günün sonunda Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kontrolü ve Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi için savaşmaya devam etmeliyiz ki bu insanlar adanın işgal altındaki kısmına geri dönebilsinler. Yani uzun vadeli hedef budur. Oraya ulaşmak için çabalar devam ediyor. Ancak Kıbrıs ve Yunanistan’ın müttefiki olarak sahip olduğumuz önemli misyon bu. Sorunu çözmek ABD’nin temel bir görevidir.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu