Avrupa | Balkanlar

“Nimfea Sınır Kapısı Yenilensin ve Otobüslere Geçiş İzni Verilsin”

Bulgaristan tarafı Yunanistan’dan Nimfea Sınır Kapısı’nın yenilenmesini ve otobüslere geçiş izni verilmesini talep ediyor.

Bulgaristan tarafı Yunanistan’dan Nimfea Sınır Kapısı’nın yenilenmesini ve otobüslere geçiş için izni verilmesini talep ediyor.

Bulgaristan’ın Selanik Başkonsolosu Antov Markov ve Konsolos Nikolay Karaivanov, temaslarda bulunmak üzere Gümülcine’ye geldi. Bulgaristan heyeti ilk olarak Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios ve ardından da Gümülcine Belediye Başkanı Yannis Garanis’i ziyaret etti.

blank

Ziyaretin amacı, iki dost ülke arasındaki değişik alanlarda var olan ilişkilerin yanı sıra kültür, sağlık, ticaret ve altyapı alanındaki iş birliği imkanlarını ele alarak daha ileriye götürmek üzere nelerin yapılabileceği konularının ele alındığı belirtiliyor.

blank

Yunanistan ile Bulgaristan arasında turizmin canlanması ve özellikle yaz aylarında Nimfea ve Serez Promahona sınır kapılarında oluşan yoğunluğun önüne geçebilmek amacıyla, Bulgaristan’ın Kirkova’dan Gümülcine’ye açılan Makas sınır kapısının yenilenmesi ve otobüslerin geçişine izin verilmesi konusun da ele alındığı belirtiliyor.

Bulgaristan tarafının bu konuda büyük ölçüde hazır olduğu, sorunun Yunanistan tarafında olduğuna vurgu yapılıyor.

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu