Yunanistan Haber

Mülteci Konusunda Miçotakis Hükümetini “Yakan” Bir Araştırma

Uluslararası toplumun gözünde Miçotakis hükümeti bir kez daha teşhir edilmiş görünüyor.

Uluslararası toplumun gözünde Miçotakis hükümeti bir kez daha teşhir edilmiş görünüyor.

Mülteciler konusunda büyük uluslararası haber kaynaklarından şok edici açıklamalar, mülteci yönetiminde uluslararası hukuku koruduğunu ısrar etse de, uluslararası toplumun gözünde Miçotakis hükümeti bir kez daha teşhir edilmiş görünüyor.

Büyük, uluslararası medya kuruluşları tarafından mülteciler konusunda yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, Yunanistan polisi tarafından Meriç (Evros) sınırında göçmen ve mültecilerin ülke sınırından Türkiye’ye geri itilmesi zorunda kaldıklarını iddia eden kişilerin ifadelerini ortaya koyuyor. Böylece, Miçotakis hükümeti, mülteci yönetiminde uluslararası hukuka saygı duyduğuna ısrar etse de, uluslararası toplumun gözünde bir kez daha teşhir edilmiş görünüyor.

blank

Lighthouse Reports STK adına (Le Monde, The Guardian, Der Spiegel, ARD1) tarafından sekiz aylık bir araştırmanın sonuçlarına göre, Yunan polisinin nehri geçmeye çalışırken tutukladıkları göçmenleri diğer göçmenlerin “geri göndericileri” (pushback) olarak kullandığını ortaya çıkardı. Kısacası Yunan polisi pis işleri mültecilere karşı yine mültecilere yaptırıyor.

Geri itmelerde kullanılan mülteciler ifadelerinde kendilerine “köle” diyorlar, çünkü daha önce ülkeye kaçak girdiklerinden dolayı yakalandıktan sonra mahkum oldukları için hücrelerinden çıkarıldılar ve günde iki ila üç saat “çalışmaya” zorlandıklarını ileri sürdüler.

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu