Yunanistan Haber

Moskova’dan, Atina’ya S-300 Uyarısı!!

Moskova, Atina'yı Ukrayna'ya S-300 göndermesi konusunda uyardı!!: “Rusya'ya karşı bir düşmanlık gösterisi” olarak algılandığı uyarısı yaptı.

Moskova, Atina’yı Ukrayna’ya S-300 göndermesi konusunda uyardı: “Rusya’ya karşı bir düşmanlık gösterisi” olarak algılandığı uyarısı yaptı.

Rusya’nın Kırım Büyükelçisi Georgi Muradov’un, Yunanistan’ı S-300’leri Ukrayna’ya devretmemesi konusunda uyardığı belirtiliyor.

Putin’in Kırım’daki daimi temsilcisi Muradov, Yunan makamlarının S-300 karadan havaya füze sistemlerini Ukrayna’ya devretme niyetinin Yunanistan’ın ulusal çıkarları için tehlikeli olduğunu söyledi.

Muradov’un uyarısı, Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos’un ABD’nin “yerlerine Patriot sistemleri kurması” halinde Yunan hükümetinin Girit’ten Ukrayna’ya S-300 hava savunma sistemleri göndermeye hazır olduğunu kabul etmesinden sonra geldi.

Rus devlet haber ajansı RIA Novosti’ye konuşan Muradov, şunları söyledi:

“Atina’nın böyle bir hamlesi, yalnızca Rusya’ya karşı mantıksız bir düşmanlık gösterisi değil, aynı zamanda Yunan kamuoyunun şimdiden güçlü bir şekilde vurguladığı gibi, kendi ulusal çıkarlarına yönelik tehlikeli bir adım olacaktır. Ancak, bu sistemlerin Kiev’e devredilmesi şüphesiz Yunan savunma kabiliyetini temelden sabote edecektir.”

Rus Büyükelçi ayrıca Yunanistan’ın, Rusya’nın geçen yüzyılın sonunda S-300 hava savunma sistemleri sağladığında Atina ve Güney Kıbrıs ile bir zamanlar dostane ilişkilerinden uzaklaştığını hatırlaması gerektiğini söyledi.

Büyükelçisi Georgi Muradov, “O dönemde Rusya’nın Kıbrıs (Güney) Büyükelçisi olarak, Rusya’ya karşı hareket etmediklerini, çünkü ‘dost-düşman’ tanımlama sistemiyle donatıldıklarını size hatırlatabilirim” ifadelerini kullanıyor.

RIA ajansı, 1990’lardan beri Yunanistan’ın Rus uçaksavar füze sistemleri S-300 (S-300PMU-1) ve Tor-M1’i, askeri uçaksavar füze sistemleri “Osa-AKM” (NATO sınıflandırması SA-8 Gecko ” Gecko”), tanksavar füze sistemleri “Kornet-E” ve “Fagot”, amfibi “Zubr” çıkarma gemisi ve zırhlı personel taşıyıcıları kullandığını belirtiyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu