Batı TrakyaBatı Trakya Haber

Milletvekilleri Zeybek ve Ferhat SİRİZA’dan İstifa Etti

Batı Trakyalı 2 Türk Milletvekili SİRİZA partisinden istifa ederek Yunanistan Parlamentosunda bağımsız kaldılar.

Batı Trakyalı 2 Türk Milletvekili SİRİZA partisinden istifa ederek Yunanistan Parlamentosunda bağımsız kaldılar.

Batı Trakya’dan Yunanistan Parlamentosunda bulunan ve Türk Azınlığı temsil eden Rodop Milletvekili Özgür Ferhat ve İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, “parçalanma krizi” yaşayan ana muhalefet partisi SİRİZA’dan istifa etti.

Rodop Milletvekili Özgür Ferhat, bugün itibarıyla SİRİZA partisinden istifa ettiğini, görevine bağımsız azınlık milletvekili olarak devam edeceğini belirten bir açıklama yayınladı. Milletvekili Özgür Ferhat, “Bugün itibariyle SİRİZA’dan ayrılmış bulunuyorum, halkımın çıkarları doğrultusunda bağımsız Azınlık milletvekili olarak görevime devam etmekteyim.” Paylaşımını yaptı.

SİRİZA partisinden istifa eden bir başka Milletvekili de İskeçeli Hüseyin Zeybek. Milletvekili Zeybek yaptığı yazılı açıklamada, yeni başkan Kaselakis’in Batı Trakya’daki Türk azınlık hakkındaki açıklamalarının partinin savunduğu ilkelerle uyuşmadığını ve bu nedenle istifa ettiğini ifade etti.

Hüseyin Zeybek, “Yeni Başkanımızın azınlık hakkındaki açıklamaları, partinin sol görüşten ve savunduğumuz ilkelerden uzaklaşması beni derinden etkiledi. Ben, her zaman olduğu gibi yine aynı azim ve kararlılıkla azınlığımızın sorunlarını çözmek için var gücümle mücadele etmeye devam edeceğimi sizlere beyan etmek isterim.” ifadelerini kullandı.

Aleksis Çipras’tan sonra SİRİZA’nın başına geçen Amerika’dan gelen Stefanos Kaselakis, parti içi iki turlu seçimden sonra başkanlık görevini devraldıktan sonra yaptığı bir açıklamada, “Yanımda, (Batı Trakya’da) Müslüman azınlığı, Türk azınlık olarak gören bir milletvekili olamaz.” Demişti ve Azınlığın da tepkisini çekmişti.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu