Yunanistan Haber

Miçotakis’in ABD Ziyareti İptal Edildi

Başbakan Miçotakis'in sağlık durumu planlandığı gibi ABD'ye gitmesine izin vermedi.

Başbakan Miçotakis’in sağlık durumu planlandığı gibi ABD’ye gitmesine izin vermedi.

Başbakan Kiriakos Miçotakis, Davos’tan dönerken teşhis edilen H1N1 gribi ve yüksek ateş nedeniyle ABD ziyareti iptal edildi.

Aynı zamanda kabine toplantısının Başbakan Miçotakis’in iyileşme gidişatına göre Çarşamba veya Perşembe günü yapılacağı bildirilirken, bilindiği üzere seçimlerde postayla oylamaya ilişkin yasa tasarısının görüşülmesine ilişkin Parlamentodaki yapacağı konuşma da iptal edildi.

Başbakan Miçotakis Blinken ile telefon görüşmesi yaptı

Başbakan Miçotakis ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın telefon görüşmesinde Gazze’deki durum, Kızıldeniz’deki gelişmeler ve denizlerdeki seyrüsefer serbestliğinin tehlikeleri ele alındı. Ayrıca, ABD-Yunanistan Stratejik Diyalog Toplantısı öncesinde ikili ilişkiler de irdelendi.

Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Miçotakis ve Blinken’ın yaptığı telefon görüşmesinde, Gazze’deki durum, Kızıldeniz’deki gelişmeler ile denizlerdeki seyrüsefer serbestliğinin bölgede karşı karşıya kaldığı tehlikeler ele alındı.

İkilinin telefon görüşmesinde, Şubat ayında Washington’da düzenlenmesi planlanan ABD-Yunanistan Stratejik Diyalog Toplantısı öncesinde ikili ilişkiler irdelendi.

Hükümet Sözcüsü Pavlos Marinakis ise bugün gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Miçotakis’in, H1N1 virüsü nedeniyle hasta olduğunu ve bu nedenle yakın zamanda ABD için planlanan ziyaretinin de gerçekleşmesinin zor olduğunu aktardı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu