Yunanistan Haber

Miçotakis: “TSK’nın Kışkırtıcı Davranışlarını NATO Genel Sekreteri’ne Bildirdim”

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye’yi NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’e şikayet etti.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye’yi NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’e şikayet etti.

Başbakan Kiriakos Miçotakis, Atina’ya resmi bir ziyarette bulunan Finlandiya Başbakanı Sana Marin ile görüşmesinden sonra kameraların karşısına geçti ve birlikte yapılan ortak basın açıklaması sırasında, NATO Genel Sekreteri ile görüştüğünü ve kendisini Türkiye’nin provokatif davranışları hakkında bilgilendirdiğini söyledi.

Başbakan Miçotakis şu ifadeleri kullandı: “NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin son dönemdeki provokatif davranışları hakkında bilgi vermek için görüştüm. Türk Silahlı Kuvvetleri, ulusal hava sahasını ihlal eden ve Sakız, Kerpe, Leros vb. Yunan adaları üzerinde tehlikeli uçuşlar yapıyor.

Ve tabii ki NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’e bir NATO müttefikinin bu tür davranışlarının kesinlikle kabul edilemez olduğunu açıkça belirttim. Rusya’nın saldırısıyla karşı karşıya kalırken tüm NATO üye ülkelerinin birlik içinde kalmasının zorunlu olduğu bir zamanda, Avrupa güvenliğinin yanı sıra NATO’nun hedefinin birliğini de baltalıyor.

Bu davranış aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile son görüşmemde kaydedilen ilerlemeyi de baltalıyor ve tabii ki derhal durdurulması gerekiyor. Bu konuyu tüm uluslararası platformlarda gündeme getirmeye devam edeceğiz ve Türkiye’nin AB ve tüm NATO üye ülkeleri tarafından uygulanan yaptırımlara uymadığını da hatırlatmak istiyorum. Bunun, Avrupa ailesine katılmak isteyen bir ülkeyi karakterize eden bir davranış olmadığını vurgulamak istiyorum.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu