Yunanistan Haber

Miçotakis: “Olumlu Havanın Derinleştirilmesi İçin Mutabakata Vardık”

“Yunanistan-Türkiye ilişkilerinde son aylarda tesis edilen olumlu havanın derinleştirilmesi için çalışmaya devam etme konusunda mutabakata vardık.”

Başbakan Miçotakis, “Yunanistan-Türkiye ilişkilerinde son aylarda tesis edilen olumlu havanın derinleştirilmesi için çalışmaya devam etme konusunda mutabakata vardık.” Dedi.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinden sonra kameraların karşısına geçerek bir değerlendirme yaptı. Miçotakis, “Yunanistan-Türkiye ilişkilerinde son aylarda tesis edilen olumlu havanın derinleştirilmesi için çalışmaya devam etme konusunda mutabakata vardık. Bir sonraki Yüksek İşbirliği Konseyi’nin 7 Aralık’ta Selanik’te yapılması konusunda da mutabakata vardık.” İfadelerini kullandı.

Başbakan Miçotakis şunları dile getirdi:

“Dışişleri Bakanlarımız ve Diplomatik Danışmanlarımızın katılımıyla Cumhurbaşkanı verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Yunanistan-Türkiye ilişkilerinde son aylarda tesis edilen olumlu havanın derinleştirilmesi için çalışmaya devam etme konusunda mutabakata vardık ve önümüzdeki dönemdeki temas ve toplantıların düzeyini siyasi diyalog, Güven Artırıcı Önlemler düzeyinde ve aynı zamanda pozitif gündemin desteklenmesini net bir şekilde belirledik. Bir sonraki Yüksek İşbirliği Konseyi’nin 7 Aralık’ta Selanik’te yapılması konusunda da mutabakata vardık.

​Aynı zamanda iki ülkemizin de karşı karşıya kaldığı bazı ortak zorlukları da konuşma fırsatı bulduk. Göç akışının en aza indirilmesi için Türkiye’nin işbirliğinin gerekli olduğuna inandığım yasadışı göç sorununa değiniyorum.

Ancak elbette iklim krizinin sorunlarını ve büyük zorluklarını da tartıştık, çünkü Yunanistan ve Türkiye bu yaz da küresel ısınma ve iklim krizinin bir ürünü olan önemli doğal afetlerle karşı karşıya kalan iki Akdeniz ülkesi.

Bu işbirliği alanının daha da genişleyebileceğine inanıyorum, böylece Yüksek İşbirliği Konseyi çerçevesinde Aralık ayında Selanik’te imzalanacak bazı özel anlaşmaların konusu haline gelebilir.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu