Yunanistan Haber

Miçotakis: “Herhangi Bir Saldırı Düzensiz Bir Geri Çekilmeye Dönüşebilir”

“Bir gece ansızın gelmekle övünenler, uyanıp acı bir gerçekliğe iniş yapabilirler. Seslerini yükselttikçe inandırıcılıklarını azaltıyorlar ve her saldırı, uluslararası hukuk, güçlü Silahlı Kuvvetlerimiz ve uluslararası ittifaklar üçgeni önünde düzensiz bir geri çekilme haline gelebilir."

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis Türkiye’ye yönelik gönderdiği mesajda, “Herhangi bir saldırı düzensiz bir geri çekilmeye dönüşebilir” ifadelerini kullandı.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, 5’inci F-16 savaş uçağının Viper versiyonuna yükseltilmesi kabul törenine katılmak üzere Atina’nın yaklaşık 40 km dışında bulunan Tanagra’da Yunan Havacılık ve Uzay Endüstrisi’ne gitti. Miçotakis burada yaptığı konuşmada bir kez daha Türkiye’ye seslenerek, “herhangi bir saldırı düzensiz bir geri çekilmeye dönüşebilir” mesajını gönderdi.

Miçotakis konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Bir gece ansızın gelmekle övünenler, uyanıp acı bir gerçekliğe iniş yapabilirler. Seslerini yükselttikçe inandırıcılıklarını azaltıyorlar ve her saldırı, uluslararası hukuk, güçlü Silahlı Kuvvetlerimiz ve uluslararası ittifaklar üçgeni önünde düzensiz bir geri çekilme haline gelebilir.

2026 yılına kadar seviyesini yükseltmeyi planladığımız toplam 83 adet F-16 Viper versiyonundan beşincisini bugün alıyoruz. Vatanımızı güçlü, güvenli kılma taahhüdümüzü yerine getirirken, Hava Kuvvetlerimiz tarafından satın alınan 10 son teknoloji Rafale uçağının burada, Atina semalarında ve Tanagra’da konuşlandığını hatırlatmak isterim. Geleceğe iyimser bakabilen, özgüven sahibi bir Yunanistan inşa ediyoruz.

5’inci F-16 Viper ve 24 yeni Rafale’nin (Fransa’dan alınan savaş uçağı) teslim alınmasıyla birlikte, tamamına önümüzdeki yıl içinde sahip olacağız, ancak aynı zamanda bir f-35 filosuyla birlikte Yunanistan, 5’inci nesil gemiyle ilgilendiğini resmen açıkladı. Komşularımızın (Türkiye) 5. nesil avcı programından tamamen dışlandığı ve belki bir gün kendi F-16’larını edinme olasılığının peşinde koştuğu bir zamanda Yunan semaları zırhlanıyor.

Tekrar söyleyeceğim; ülkemiz mantıksız olan diyaloğa girmiyor, ancak hukuka, mantığa, iyi komşuluk ilişkilerine, farklılıklarımızı uluslararası hukuka dayalı olarak çözme gereğine giden yola her zaman açıktır. Ve bu yolu da savunma programımız koruyor. Hava Kuvvetlerimizin son teknoloji savaş uçakları, halihazırda inşa edilmekte olan yeni fırkateynler, yeni korvetler için programların başlatılması, Romeo helikopterleri, Ordunun füze sistemlerinin modernizasyonu.

Önümüzdeki 4 yıl boyunca Silahlı Kuvvetleri desteklemek için yılda 2,5-3,5 milyar harcamayı planladığımızı söylemek yeterli. Halk birikimlerinden geri kalıyor, ancak toprak bütünlüğümüzü korumak için gerekli, gezegenimizin jeopolitik açıdan zor bir bölgesinde yer alan bir ülkemiz var.

Diğer yandan ülke, bazılarına rağmen inatla savunma sanayisini canlandırıyor. Tersaneleri de unutmayalım… Elefsina Skaramanga’yı kötü durumda teslim aldık, bugün yeniden canlandılar…”

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu