Editörün YazılarıYunanistan Haber

Metropolit, Eşcinseller Yasasına “Evet” Oyu Veren İki Milletvekilini “Aforoz” Etti!

Körfüz-Corfu (Kerkira) adası Metropoliti Nektarios eşcinseller yasasına “Evet” oyu veren iki Milletvekilini “Aforoz” etti. Bu kararı duyan PASOK Partisi adeta küplere bindi.

Körfüz-Corfu (Kerkira) adası Metropoliti Nektarios eşcinseller yasasına “Evet” oyu veren iki Milletvekilini “Aforoz” etti. Bu kararı duyan PASOK Partisi adeta küplere bindi.

Hatırlanacağı üzere PASOK Partisi Rodop Milletvekili İlhan Ahmet de İslam dininin emrini hiçe sayarak eşcinseller yasasına “Evet” oyu vermişti ve Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu’nun kararıyla, Batı Trakya genelinde tüm camilerde Milletvekili İlhan Ahmet’in “Evet” oylamasına Cuma hutbesinde tepki verilmişti.

Şimdi bir tepki de Körfüz-Corfu (Kerkira) adası Metropoliti Nektarios tarafından adanın iki Milletvekiline geldi. Metropolit Nektarios “Evet” oyu verdikleri için iki Milletvekilini Kiliseden “Aforoz” etti. Biri PASOK Partisi, diğeri de SİRİZA Milletvekili.

Yunanistan’ın İyon Denizi’nde bulunan Körfüz-Corfu (Kerkira) adası Metropoliti Nektarios, geçtiğimiz günlerde Yunanistan Parlamentosunda oylamaya sunulan eşcinseller yasasına “Evet” oyu veren PASOK partisi Milletvekili Dimitris Biagis ve SİRİZA partisi Milletvekili Hristos Avlonitis’i Kiliseden aforoz ettiğini duyurdu.

Metropolit Nektarios’un bu kararına PASOK partisinin oldukça sert bir tepkisi oldu. Yapılan açıklamada, “Yasama görevlerini yerine getirirken milletvekillerini hedef alan eylemler Kilisenin rolüyle bağdaşmıyor. Korfu Metropolitliği, PASOK-Değişim Hareketi Milletvekili Dimitris Biagis’i ve SİRİZA Milletvekili Hristos Avlonitis’i Kiliseden dışladığı açıklaması kesinlikle kabul edilemez ve kınanmaktadır. Devletin, insan haklarını istisnasız savunmak ve tüm vatandaşların eşitliğini yasal olarak sağlamak kaçınılmaz bir görevidir. Partilerin küçük amaçları için bölünmelere yatırım yapan ve milletvekillerini Anayasa uyarınca yasama görevlerini yerine getirmeleri için hedef alan eylemler, açıkça kilisenin rolüyle tutarlı değildir.” İfadeleriyle tepkisini gösterdi.

Tövbe etmeleri isteniyor

blankMetropolitlik tarafından yayınlanan duyuruda, muhalefetin iki Milletvekilinin tutumundan duyulan derin hayal kırıklığı ifade ediliyor, çünkü Yunanistan Kilisesi Kutsal Sinod’u tarafından resmi bir mektupla kendilerine bu Tasarının Ortodoks Hıristiyanların duruşlarını konumlarını ve inançlarını yansıtmadığı belirtilmesine rağmen yine de “Evet” oyu verdiklerine vurgu yapılıyor.

Metropolitliğin açıklamasında iki Milletvekili hakkında, “Ciddi bir manevi hata yaptılar” ifadeleri kullanılıyor ve açıklama şöyle devam ediyor: “Dolayısıyla bizim için bu iki Milletvekili kendilerini Kilise’nin aktif üyeleri olarak göremezler… Onları herhangi bir dini etkinlikten uzak durmaya davet ediyoruz, kutsal törenlerin birliğine katılmalarına izin verildiğini düşünmüyoruz ve onları dinsizliklerinden dolayı tövbe etmeye teşvik ediyoruz. Ancak bundan sonra onlara resmi etkinliklerde, kilise toplantılarında ve ayinlerde Devlet-Kilise ilişkisinden kaynaklanan herhangi bir onur vermeyeceğimizi beyan ediyor ve onları sorumluluklarını üstlenmeye davet ediyoruz.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu