Yunanistan Haber

Meriç Sınırı’nda Büyükelçilere Yasadışı Göç Hakkında Bilgi Verdiler

27 Büyükelçiye göç konusunda Türkiye’yi şikayet etti, sınırların korunması hakkında bilgi verdi.

Yunanistan Vatandaşları Koruma Bakanı Takis Theodorikakos, Dedeağaç’ın Ferecik kasabası sınır bölgesinde ağırladığı 27 Büyükelçiye göç konusunda Türkiye’yi şikayet etti, sınırların korunması hakkında bilgi verdi.

Bakan Theodorikakos ve Büyükelçilerden oluşan heyet Ferecik bölgesi Meriç sınır bölgesinde metal çitin yanına gitti ve burada kurulan askeri çadırda Doğu Makedonya-Trakya Emniyet Teşkilatı Müdürü Pashalis Situridis tarafından Büyükelçilere detaylı bilgi verdi.

Bugünkü ziyarete ilişkin kısa bir değerlendirme yapan bakan Theodorikakos şunları söyledi:

“Avrupa Birliği’nin tüm devletlerinin Büyükelçilerinin yanı sıra, İngiltere ve İsviçre Büyükelçileriyle yapılan görüşme başarı ile taçlandırılmıştır ve Avrupa’da çok güçlü bir dayanışma, birlik ve sınırlarını koruma ve kollama kararlılığı mesajı göndermektedir. Türkiye ile Yunanistan sınırları, aynı zamanda Avrupa Birliği’nin Türkiye ile de sınırlarıdır. Bu mesaj güçlüdür, uluslararası hukukun uygulanması mesajıdır ve Türkiye’nin bunu alması gerektiğine inanıyorum.”

Yunanistan Emniyet Teşkilatı Yabancılar ve Sınır Koruma Şube Başkanı Tümgeneral Dimitrios Mallios, Büyükelçilere verilen brifing sonrasında Güney Kıbrıs ve İngiltere Büyükelçileri ile görüştü.

Bu görüşme sonrası bir açıklama yapan Güney Kıbrıs Büyükelçisi Kiriakos Kenevezos, “Bu sorunun ortaya çıkışı bizi duygulandırıyor, ama aynı zamanda Avrupa Birliği’ndeki dostlarımıza ve ortaklarımıza, bu kritik sorundan etkilenen ülkeleri, sorunun önemini ve mutlak dayanışma ve anlayışın gerekliliğini vurgulama fırsatı veriyor. Eğer hepimiz bu konuya dayanışma içinde ve metodik bir şekilde yaklaşmazsak, üstesinden gelemeyiz.” İfadelerini kullandı.

İngiltere’nin Atina’daki Büyükelçisi Matthew Lodge, Bakan Theodorikakos’a girişim ve bilgi için teşekkür etti ve şunları söyledi: “Önceliğimiz, insan kaçakçılarının suç ağları nedeniyle risk altında olan insan yaşamının ve onurunun korunması olmalı ve bu kaçakçılarla mücadele etmek için Yunan makamlarıyla ve burada, Avrupa’daki dost ülkelerimiz, komşularımız veya ortaklarımızla çok yakın çalışıyoruz. Bu, hemen önümüzdeki günlerde çözüm bulacağımız bir konu değil, ama bu iş birliğine devam edeceğiz ve keşke insanların iyiliğine olacak bir çözüm bulabilsek.”

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu