Yunanistan Haber

Meriç Nehri’ni Geçme Tatbikatlarına Devam

Meriç (Evros) ilinde 4. Kolordu’ya bağlı askeri birlikler tarafından “Nehir Yolu 22” isimli tatbikat gerçekleştirildi.

Meriç (Evros) ilinde 4. Kolordu’ya bağlı askeri birlikler tarafından “Nehir Yolu 22” isimli tatbikat gerçekleştirildi.

Yunanistan Kara Kuvvetleri’ne (GES) ait Batı Trakya bölgesinde 4. Kolordu’ya bağlı askeri birlikler tarafından “Nehir Yolu-22” isimli askeri tatbikat Güney Meriç Evros Yüzer Araçlar Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Tatbikata zırhlı araçların yanı sıra, Stefanovikio’da konuşlanan 1’inci Havacılık Tugayı’na ait OH-58D Kiowa Warrior silahlı keşif helikopterleri de katıldı.

Tatbikatın senaryosu Nehir geçiş operasyonlarının uygulanması ve düşman mevzilerine karşı kara birliklerine destek amaçlı hava saldırısı yapılması.

Tatbikatı 4. Kolordu komutanı Korgeneral İoannis Çioplos, 34. Piyade Tümeni’nden (ABD) Komutan Yardımcısı General BG Stephen E. Schemenauer liderliğindeki ABD’den gözlemcilerin yanı sıra İtalya’dan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Güney Kıbrıs’tan gelen askeri gözlemciler izledi.

Tatbikata, İhtiyaç Fazlası Savunma Malzemesi (EDA) programı aracılığıyla ABD tarafından Yunanistan’a hibe edilen 1200 adet M1117 tipi zırhlı personel taşıyıcı araçların bir kısmı silahsız olarak katılması da dikkatlerden kaçmadı. Öyle ki bu araçlar Yunanistan’a silahsız olarak hibe ediliyor. Araçlara silahların monte edilmesi Yunanistan tarafından yapılacak. Tercih edilecek silaha göre bu da ek bütçe gerektiriyor.

blank

blank

blank

blank

blank

blank

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu