Yunanistan Haber

“Lozan Antlaşması En Sağlam Uluslararası Hukuki Temeldir. Nokta”

Yunanistan’da dün başlayan Lozan Anlaşması tartışmasına Miçotakis hükümeti Sözcüsü de katıldı.

Yunanistan’da dün başlayan Lozan Anlaşması tartışmasına Miçotakis hükümeti Sözcüsü de katıldı.

Yunanistan hükümet sözcüsü Pavlos Marinakis, Yunanistan’ın her türlü revizyonizme karşı olduğunu vurgulayarak, hükümetin Lozan Antlaşması’nın bölge ilişkilerini bir bütün olarak düzenleyen sağlam uluslararası hukuki temeli oluşturduğu yönündeki tutumunu açıkladı.

SKAİ televizyonunda konuyu değerlendiren Sözcü Marinakis şunları dile getirdi: “Lozan Antlaşması, geniş bölgedeki tüm ilişkilerin düzenlenmesinin dayandığı sağlam uluslararası hukuki temeli oluşturmaktadır. İki ülke arasında 7 Aralık’ta imzalanan “Atina Deklarasyonu”nda, kilit noktası Lozan Antlaşması olan Uluslararası Hukuk’a açık bir şekilde atıf yapılıyor.

İlişkilerimizde Lozan Antlaşması’na başvuruyoruz, şunu söyleyeyim: Sirigos’un sarf ettiği sözlerde muhtemelen sorunlu ve yanlış yorumlanan bir ifade vardı. Tekrar söylüyorum, Yunanistan Başbakanı bir ya da iki kez değil, açık ve net bir gönderme yaptı ve ülkemiz her zaman üzerinde mutabakata varılan anlaşmalara saygı duymuştur.

Sayın Sirigos, eğer videoyu parçalar halinde değil de tekrar izlerseniz, Sayın Kasselakis’in (SİRİZA Partisi Başkanı) anladığı ya da iddia edildiği gibi anlamadığı gibi, 1974’te Kıbrıs’ta yaşanan trajik olaylardan sonra adalarımızı korumak için ellerinden gelen her şeyi yapan insanları övmekle başladı. Daha sonra kendisine göre ΄74’ten 2023’e değişen bazı terim ve formülasyonlar hakkında konuştu, bilimsel bir analiz yaptı. Bahsedilen belirli terimler için bilimsel bir analizdi.”

Son olarak hükümet Sözcüsü Yunanistan’ın hem diplomatik hem de savunma açısından yıllar sonra en güçlü noktada olduğunu vurguladı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu