Batı TrakyaBatı Trakya Haber

Lopez: “İskeçe Azınlık Okulunda Eğitimin En İyi Şartlarda Sağlanması Gerek”

EFA Genel Başkanı Lorena Lopez, İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi hakkında açıklama yaptı.

Batı Trakya Türk Azınlığı’nın İskeçe’deki eğitim sorunu Avrupa’da geniş yer bulmaya başladı. EFA Genel Başkanı Lorena Lopez, İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi hakkında açıklama yaptı.

Avrupa Hür İttifakı (EFA) Genel Başkanı Lorena Lopez, Batı Trakya’da İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Eğitiminde devam eden sorun hakkında bir açıklama yaptı. Lopez, İskeçe Azınlık okulunda eğitimin en iyi şartlarda sağlanması gerektiğini söyleyen Lopez şunları dile getirdi:

“Batı Trakya’daki durumdan haberdarız. Batı Trakya’yı özellikle İskeçe’yi Nisan 2023’te ziyaret etmiştik. İskeçe Azınlık ortaokulunu da ziyaret ettik ve okulun durumunu gördüğümüzde şok olduk. Ne kadar öğrencinn küçük bir yerde, eski binada ve İskeçe Azınlık okulunda çocukların hangi şartlarda eğitim aldığını gördüğümüzde şok olmuştuk.

Ziyaretimizin Yunan hükümetinde rahatsızlık yarattığını biliyoruz. Bununla birlikte yetkililer sorunun çözümü için hiç birşey yapmadı. Üye partimizin (Dostluk, Eşitlik, Barış DEB) yanındayız ve mücadelelerini destekliyoruz.

Eğitimin toplumlarımız için bir temel aşı olduğunu biliyoruz. Eğitimin en iyi şartlarda ve en nitelikli şekilde sağlanması gerektiğini düşünüyoruz. Ve Azınlık insanları diğer insanlar gibi her şeyin en iyisini hak etmektedir.”

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu