Yunanistan Haber

“Kültürlerin Kavşağı, Gelişen Trakya İçin Kalkınma Vizyonumu Sunmaya Geldim”

Miçotakis İskeçe’den Seslendi: “Siz, çocuklarınız ve torunlarınız için yeni işler ve ilerleme fırsatları yaratan, kültürlerin kavşağı, dinamik, gelişen Trakya (Batı) için kalkınma vizyonumu sunmaya geldim."

Miçotakis İskeçe’den Seslendi: “Siz, çocuklarınız ve torunlarınız için yeni işler ve ilerleme fırsatları yaratan, kültürlerin kavşağı, dinamik, gelişen Trakya (Batı) için kalkınma vizyonumu sunmaya geldim.”

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis Batı Trakya ziyaretine İskeçe’den başladı. Sabah erken saatlerde Sarışaban’da bulunan Kavala Havalimanına gelen Başbakan Miçotakis, Sarışaban’dan geçerken kahvehanelerde vatandaşlarla selamlaştı ve daha sonra İskeçe’ye geçti.

İskeçe şehir meydanında kafeleri gezen ve vatandaşlarla el sıkışan Başbakan Miçotakis, şehir meydanında kendisini bekleyen vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmasında, “Siz, çocuklarınız ve torunlarınız için yeni işler ve ilerleme fırsatları yaratan, kültürlerin kavşağı, dinamik, gelişen Trakya (Batı) için kalkınma vizyonumu sunmaya geldim.” Dedi.

Önümüzdeki dönem Milletvekilliği seçimlerine doğru giden yola değinen Başbakan Miçotakis, “Ülke olarak yaşadığımız çok büyük zorluklara rağmen gözlerinizin içine bakıp sözümüzü yerine getirdiğimizi söyleyebilirim” dedi.

Miçotakis, hazır bulunanlara mutlu bir yeni yıl ve Yeni Demokrasi için seçimlerde yeni bir zafer diledi.

Başbakan Miçotakis, “Ben de bugün sizinle tanışma ihtiyacı hissediyorum, öğleden sonra Gümülcine’den medeniyetler kavşağı Trakya’yı geliştirme vizyonum hakkında konuşma fırsatı bulacağız: Siz, çocuklarınız ve torunlarınız için yeni işler ve ilerleme fırsatları yaratan, kültürlerin kavşağı, dinamik, gelişen Trakya (Batı) için kalkınma vizyonumu sunmaya geldim.

Arkadaşlar, ülke yönetiminde 3.5 yılı kapattık ve yavaş yavaş seçim yılına giriyoruz. Ve ülke olarak karşı karşıya kaldığımız çok büyük zorluklara rağmen gözlerinizin içine bakabildiğim ve söz verdiğimiz şeyi yaptığımızı söyleyebildiğim için kendimi memnun olmuş hissediyorum.

Vergileri indireceğimizi söyledik ve indirdik. İstihdam yaratacağımızı söyledik ve yarattık. Küçük, orta ve büyük projelerle Yunanistan’ı büyük bir şantiyeye çevireceğimizi söyledik ve yapıyoruz.

Ama en çok da sınırlarını koruyan, geleceğe güvenle bakan, büyük ve güçlü bir vatana sahip olacağımızı söyledik ve yaptık. Yunanistan bugün 2019’da olduğundan çok daha güçlü ve burada, Trakya’da sizler ne kadar büyük zorluklarla yüzleşmeye davet edildiğimizi herkesten daha iyi biliyorsunuz.

Aynı enerjiyle ve aynı kararlılıkla nihai hedefe devam edeceğiz dostlarım, sizlerin hayatınızı iyileştirmek ve daha iyi hale getirmek için son güne kadar çalışacağız. Toplumu, zayıf yurttaşlarımızı destekleyeceğiz, kalkınmanın getirisi topluma geri dönecek. 12 yıldır ilk kez emekli maaşlarına zam yapıyoruz, ay sonunda göreceksiniz. Kişisel bir fark ve bu da düzeltiliyor. Önümüzdeki Şubat ayında uygulamaya girecek olan ‘Market Pass’ ile hane halkını destekliyoruz. Ve 1 Nisan’dan itibaren asgari ücrete bir zam daha yapılacak. Bunlar, amacına bağlı bir hükümetin sadece birkaç kanıtıdır ve amaç, sizlerin hayatınızı iyileştirmek ve her gün daha iyi hale getirmektir.

Bugün burada, İskeçe’de bulunduğunuz için size tekrar teşekkür etmek istiyorum. Vereceğimiz seçim mücadelesine sizlerden büyük bir katkı istemek için çarşıda biraz dolaşma, el sıkışma, sizden büyük bir katkı isteme fırsatım oldu. Çok şey başardık, sizin gücünüzle, sizin desteğinizle daha fazlasını yapabiliriz. Kendinize iyi bakın, bütün Trakya (Batı) için kalkınma planımızı detaylı bir şekilde dinlemek isteyenleri bu öğleden sonra Komotini’ye (Gümülcine) bekliyorum.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu