Yunanistan Haber

“Kızılelma Belirlenen Tarihten Daha Önce Uçtu“

Kızılelma insansız savaş uçağı ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Bu uçuş Yunan medyasında oldukça yaygın olarak yer aldı.

14 Aralık dün Kızılelma insansız savaş uçağı ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Bu uçuş Yunan medyasında oldukça yaygın olarak yer aldı.

Savunma haberleri yapan Yunanistan merkezli “Ptisi Diastima” dergisi Kızılelma’nın uçuşunu “Türk insansız jeti Kızılelma ilk kez uçtu” başlığıyla verirken, Kızılelma’nın belirlenen tarihten daha önce uçuş gerçekleştirdiğine dikkat çekti.

Diğer basın yayın organları ise “Erdoğan’ın Kızılelma” sı uçtu”, Baykar’ın Kızılelma insansız uçağı, 2023’ün başlarında gerçekleşmesi tahmin edilen ilk uçuşunu daha önce gerçekleştirdi” haberlerine yer Verdi.

Çıkan haberlerde, “Kızılelma’nın ilk normal uçuşu gerçek, Doğu Trakya’da Çorlu’daki test sahasından kalkışını gösteren bir video yayınlandı. Kızılelma uçuş testlerine devam edecek. İkinci safhada uçuş dosyasında, yani mevcut motoruyla hızı, irtifa ve yük taşıma kapasitesi açısından nelerin duyurulacağını önümüzdeki aylarda görmeyi bekliyoruz.”

Oysa Yunan basını daha önce Kızılelma ile ilgili yaptığı haberlerde, “Erdoğan’ın maket uçağı”, “Türk Kızılelma insansız jeti kazaradan mı uçtu?” gibi haberler yapmıştı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu