Yunanistan Haber

Kavala’da Halil Bey Camii ve Medresesi’nin Bakım ve Tamire İhtiyacı Var

Kavala’da Halil Bey Camii’nin ve Medresesi’nin bakım ve tamire ihtiyacı olduğunu Κavala’da yaşayan Yunanlılar dahi dile getirmeye başladı.

Kavala’da Halil Bey Camii’nin ve Medresesi’nin bakım ve tamire ihtiyacı olduğunu Κavala’da yaşayan Yunanlılar dahi dile getirmeye başladı.

Yunanistan’da, ki biz BİRLİK Gazetesi olarak bu değerlerimize “GERİDE BIRAKTIKLARIMIZ-GERİDE KALANLAR” diyoruz. Tarihi kültürümüzün mirasına ait eserlerin ülkemiz Yunanistan’ın zenginliği olduğunu bilen İoannis Vizikas isimli duyarlı bir Yunan vatandaşı Kavala Belediyesi’ne başvurarak, Halil Bey Camii’nin ve Medresesi’nin Kavala şehri için bir zenginlik olduğunu ve gerekli çalışmaların yapılması neticesinde turizme kazandırılması gerektiğini ileri sürüyor.

Aynı zamanda eski bir Belediye meclisi üyesi olan ve tarihi Tütün Müzesi’ni de Kavala’ya kazandıran İoannis Vizikas, Kavala Belediyesi’ne hitaben yazdığı dilekçe yazısında özellikle Halil Bey Camii ve Medresesi hakkında özetle şu ifadeleri kullanıyor:

“İngilizce bilen birini istihdam etseniz ve cami açık kalsa daha mantıklı olmaz mı? Kale ziyareti bileti içinde Cami ziyareti de olsun ve yaz aylarında ziyarete açık olsun. Tuvaletlerde su olsun.

En azından bari Caminin Kubbesinde kopan etrafındaki tahtayı çivileyin. Sadece bir çivi gerekli. Kazaya neden olacak! Medrese’nin kesinlikle bakıma ihtiyacı var! Ne yazık ki cami ve Medrese’nin restorasyonundan sonra ciddi bir bakım yapılmadı.

Ahşap tahtaların bir kısmına yağ bile değmemiş, duvarların boyaları çıkmış, caminin çatısındaki kurşun kaplama yerinden kopmaya başlamış ve bir fırtına sonrası onları sağda solda aramaya başlayacağız.

Kavala Belediyesi’ne ait anıt ve yapıların bakımı için temel planlama yapılması gerekmektedir. Şehrin imajını zedelemeyin ve anıtlarını zamanın tahribatıyla yok edilmek üzere bakımsız bırakmayın. Şehrimizin ve sizin şehrinizin geçici yöneticileri olduğunuzu da unutmayın.”

 

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu