Yunanistan Haber

Kağıt Sürücü Belgesinin Sonu Geliyor

Kağıt sürücü belgesinin sonu geliyor. Değiştirmek için hangi belgelere ihtiyaç var.

Kağıt sürücü belgesinin sonu geliyor. Değiştirmek için hangi belgelere ihtiyaç var.

Yunanistan’da pembe kağıtlı sürücü belgesi, mevcut mevzuatın hâlâ yasal olarak kullanılmasına izin vermesi nedeniyle, onu daha modern türdeki plastik sürücü belgesiyle değiştirmeye başlamamış olan sürücülerin büyük bir kısmı tarafından hâlâ kullanılmaktadır.

Kağıt üzerindeki ehliyetin değiştirilmesi, belirli bir son kullanma tarihi olduğundan zorunludur ve hoş olmayan sürprizlerle karşılaşmamak için bunu bilmekte fayda vardır.

Farklı sürücü belgesi türlerinin geçerliliği ne zaman sona eriyor?

Eski pembe ehliyet 19 Ocak 2033 tarihine ve sürücü 65 yaşını doldurana kadar geçerliyken, yeni kart türü veriliş tarihinden itibaren 15 yıl geçerlidir.

Her iki ehliyet türü de sağlık veya mesleki kullanım nedenleriyle daha erken geçerlilik süresine sahip olabilir; dolayısıyla öngörülmesi halinde, yenileme veya revizyon işlemine geçebilirsiniz.

Pembe kağıtlı ehliyetle ilgili olarak, yeni kart türü, kendisini sahteciliğe karşı koruyan birçok güvenlik önlemi alırken, sahibinin bilgilerinin de Latin karakterlerle yazılması nedeniyle yurtdışında kullanılmasına olanak sağlıyor. Ayrıca arka tarafında hırsızlık durumunda kolluk kuvvetleri tarafından aranabilmesini sağlayacak benzersiz bir seri numarası bulunmaktadır.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu