Yunanistan Haber

İşte AB Ülkesi Yunanistan’da İnsana Verilen Değer!

Engelli çocuğun feribot garajında seyahati ortalığı karıştırdı: Kaptan hakkında yaptırım!

Engelli çocuğun feribot garajında seyahati ortalığı karıştırdı: Kaptan hakkında yaptırım!

Yunanistan’ın Taşöz (Thasos) Adası’ndan Keramoti, Kavala’ya sefer yapan bir feribotta yaşanan olay, denizcilik camiasında ve kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Aşırı sıcakların yaşandığı bir dönemde, tekerlekli sandalyedeki engelli bir çocuğun ve refakatçisinin, geminin araç garajında seyahat etmek zorunda kalması büyük tepki çekti.

Olayın sosyal medyada duyulması üzerine, Denizcilik ve Ada Politikası Bakanı Vasilis Kikilias’ın talimatıyla gemi kaptanı ve yüklemeden sorumlu kişiler hakkında yasal işlem başlatıldı.

Kaptan ve sorumlulara yaptırım yolda

Kavala Liman Müdürlüğü, Bakan Kikilias’ın doğrudan talimatıyla, Liman Genel Yönetmeliği 14. maddesi uyarınca gemi kaptanı ve yüklemeden sorumlu personel hakkında yaptırım prosedürünü başlattı. Kaptana, engelli yolcu ve refakatçisi için uygun ve güvenli bir alan sağlamadığı gerekçesiyle sert uyarılar yapıldı.

Denetimler sıkılaştırılıyor: Engelli yolcuların güvenliği öncelik

Denizcilik Bakanlığı Merkez Ofisi’nden gelen talimatlarla, özellikle açık tip yolcu-araç feribotlarında denetimler yoğunlaştırılıyor. Amaç, benzer olayların gelecekte yaşanmasını önlemek ve kaptanların engelli yolcular ile refakatçilerinin sorunsuz ve kesintisiz seyahatini sağlamak için gerekli tüm önlemleri almasını temin etmek. Bu tedbirlerin, diğer tüm yolcuların güvenliği ve konforu için de birincil öncelik teşkil ettiği belirtildi.

Korkunç olculuğun kronolojisi

Olay, Evi Zomboulidou adlı bir kadının kişisel Facebook hesabından yaptığı paylaşımla ortaya çıktı. Paylaşımda, tekerlekli sandalyedeki engelli bir çocuk ve refakatçisinin, feribotun tüm seyahati boyunca araç garajında kalmaya zorlandığı belirtildi.

“İnsan Olduğuma Utandım!”

Zomboulidou’nun ifadesine göre, Taşöz Limanı’ndan Keramoti’ye saat 20:00’deki Thassos Seaways şirketine ait “İoannis Sofia” adlı feribotta yaşanan bu durumun nedeni, gemide engelli bireyler için özel bir rampa veya asansörün bulunmamasıydı.

Bu eksiklik, tekerlekli sandalyeyle klimalı yolcu bölümlerine erişimi imkansız hale getirmişti. Aşırı sıcak hava koşullarında yaşanan bu durum, yolculuğu daha da rahatsız edici ve tehlikeli hale getirdi.

“Salı akşamı 20:00, Limenas – Keramoti seferi. Gemi, Thassos Seaways’in İoannis Sofia’sı. Bir kez daha insan olduğuma utandım. Tekerlekli sandalyedeki bir kişi, refakatçisiyle birlikte arabalarla seyahat etmek zorunda kaldı çünkü belli ki tekerlekli sandalyenin yolcu bölümüne çıkması için bir yol yok,” diye yazdı görgü tanığı Evi Zomboulidou.
“Yıllardır aynı hikaye: Yaşlılar, hareket kısıtlılığı olan insanlar insan gibi seyahat edemiyor çünkü onlar için bir düzenleme yok. Neden? Hangi sorumlu buna cevap verebilir?” diyerek isyanını dile getirdi.

 

Haberin devamını oku

Bir Yorum

  1. …ενώ στην τουρκιά,”χώρα¨του ευγενούς ισλάμ δίδεται η μέγιστη αξία στον άνθρωπο….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu