Yunanistan Haber

İstanbul’da Rum Azınlığın Eğitimi Hakkında Bilgi Aldı

Yunanistan Eğitim, Din ve Spor Bakanı Kiriakos Pierrakakis İstanbul'a bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Yunanistan Eğitim, Din ve Spor Bakanı Kiriakos Pierrakakis İstanbul’a bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Yunanistan Eğitim, Din ve Spor Bakanı Kiriakos Pierrakakis, İstanbul Rum Azınlığı okulların durumu hakkında bilgi edinmek ve Yunanca eğitiminin karşılaştığı sorunları ve bunların iyileştirilmesi için en uygun çözümleri görüşmek üzere İstanbul’a bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyareti sırasında Pierrakakis, Eğitim Koordinatör Yardımcısı ve Rum okulların Müdürlerinin yanı sıra okullarda eğitimi destekleyen dernek ve kuruluşların temsilcileriyle de görüşme ve bir dizi konu hakkında bilgi alma fırsatı buldu.

Bakan Kiriakos Pierrakakis şunları söyledi:

“İstanbul’da Yunanistan Başkonsolosu K. Kutras’ın huzurunda Eğitim Koordinatörü,  soydaş okulların yöneticileri ve Türkiye’deki soydaş okullarda eğitimi destekleyen dernek ve kuruluşların temsilcileri ile de görüştüm.

Birçok konuyu öğrenme fırsatı buldum ve Eğitim, Din ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle sağlanabilecek çözümleri tartıştık. Kütüphanenin muazzam zenginliğini yaşatmak amacıyla kütüphane çalışmaları dijital ortama aktarılma aşamasında olan Sismanoglio Megaro’ya yaptığım ziyaret özellikle önemliydi.

Kütüphanenin zengin eserlerinin dijitalleştirilmesi hızla devam ediyor. Eğitim, Din ve Spor Bakanlığı, Yunan soydaş topluluklarının eğitim ihtiyaçlarını desteklemeye devam edecektir.”

Patrik ile görüştü

Bakan Pierrakakis İstanbul ziyareti sırasında Patrik Bartholomeos ile özel bir görüşme ve işbirliği toplantısı gerçekleştirdi. Pierrakakis görüşmeye ilişkin, “Ortak ilgi alanındaki konularda Ekümenik Patrik ile kişisel olarak çalışma onuruna sahip oldum. Ekümenik Patrikhane’nin Hıristiyanlık’ta eşsiz ve yeri doldurulamaz bir yeri vardır. Ve  dini özgürlük, dinler arası diyalog ve iklim değişikliği konusunda farkındalık konularında dünyaya öncülük etmektedir.”

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu