Batı Trakya HaberEditörün Yazıları

İskeçe’nin Türkçe İsmine Dahi Tahammül Edemiyorlar, Sonra Da Birlikte Yaşamdan Söz Ediyorlar!

Ey siyesiler! “Hristiyanlar ve Müslümanlar Batı Trakya’da barış, huzur ve hoşgörü içerisinde var olmaya devam ediyor” diyorsunuz! Yalan söylüyorsunuz!

Kim ne derse desin hepsi boş ve aldatmacadan, reklamdan öte değil. Batı Trakya’da siyasilerin her fırsatta dile getirdiği “Hristiyanlar ve Müslümanlar Batı Trakya’da barış, huzur ve hoşgörü içerisinde var olmaya devam ediyor” sözleri sadece reklam konusu olarak Avrupalılara karşı kullanılıyor. Pratikte uygulama ve Azınlık insanına bakış açısı hiç te öyle değil. Bunun kanıtı son olarak İskeçe Belediyesinde ve bölgesinde yaşanan Türkçe krizi.

Şimdi buradan çir açık çağrı yapıyorum tüm siyasilere; çıkın ve her fırsatta dile getirdiğiniz “Hristiyanlar ve Müslümanlar Batı Trakya’da barış, huzur ve hoşgörü içerisinde var olmaya devam ediyor” söylemlerinize sahip çıkın ve gerekeni yapın. Aksi halde kendinize yalan söylemeye ve kandırmaya devam edeceksiniz. Bizi yani Azınlığı yıllarca “öteki” olarak gördünüz, üvey evlat muamelesi yaptınız, ezdiniz, horladınız, anadilimize ve kimliğimize asla saygı duymadınız kabullenmediniz. Biz bunları asla unutmadık.

Gelelim son kompleksinize……

blank

İskeçe’de şiddetli tepkiler, kavgalar ve istifalarla kaos yaşanıyor. Bunun nedeni, İskeçe Belediyesi’nin Bulgar ve Türk turistlere yönelik Eski Şehir Festivali için Belediyenin Kültür bölümünün hazırladığı bir tanıtıcı reklam videosu. Bu videonun Türkçe seslendirmesinde Türkçe olarak İskeçe isminin söylenmesini Yunanlılar hazmedemedi ve derhal tepki vererek Kültürden sorumlu müdür İlias Askaridis’in istifasını talep ettiler. Bunun üzerine Askaridis istifasını Belediye Başkanı Manolis Çepelis’e sundu. İstifalar yaşandı, ana muhalefet yükledi ve neticede Türkçe reklam tanıtım filmi kaldırıldı.

Eski Belediye Başkanı Haralambos Dimarchopulos şunları söyledi: “TÖVBE… ŞİMDİ!!! İskeçe Belediyesi Kültür Merkezi, İskeçe Eski Şehir Kutlamaları için bir video “yaptırdı”, Türkçe seslendirerek “süsledi” ve İskeçe Belediyesi’nden bir Belediye olarak söz etti. İSKEÇE? Videoyu ŞİMDİ indirin!!! Bu bir hata değil… bu bir suç, tam bir kabus!!! .. Belediye başkanı, bu senin hatan!!! Utanmıyor musun?”.

İşte siz busunuz! Dünya görüşünüz ancak kendinize kadar ve at koşumu ile sınırlı. Bir de demokrasiden, kültürden, medeniyetten bahsetmeye kalkışıyorsunuz. Uğraşmayın boşuna……Siz önce kendi kimliğinizi kültürünüzü benimseyin kabullenin, sonra da belki 200 yıl sonra ancak başkalarının farklılığına saygı duyma yoluna ancak girersiniz.

Gerçekten pes dedirtecek kompleksiniz ve takıntılarınız var. Koskocaman bir ulusun, Türk milletinin Türkçe konuşmasını ortadan kaldıramazsınız. İskeçe İskeçe olarak kalacaktır! Gümülcine de Gümülcine’dir! Dedeağaç zaten tartışılmaz Dedeağaç’tır……

Tavsiyem bir an önce bu kangren hastalıktan kurtulmaya bakın, sonunuz iyi değil…. Buraya ne turist gelir, ne de bu bölge barış huzur içinde birlikte yaşam sürer ve arzu edilen kalkınmayı yakalar.

Ama size gelince de İstanbul (Konstantinupolis), Edirne de (Andrianupolis) olarak sahipleniyorsunuz.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu