Yunanistan Haber

Sözde “Ermeni Soykırımı” Etkinliğini Gümülcine’de Düzenlediler

Yunanistan’da birileri boş durmuyor ve Türkiye’yi yine sözde “Soykırımlarıyla” suçlamaya devam ediyor.

Yunanistan’da birileri boş durmuyor ve Türkiye’yi yine sözde “Soykırımlarıyla” suçlamaya devam ediyor.

Yunanistan-Türkiye ilişkilerinde ılımlı bir havanın estiği bir dönemde Gümülcine’de Sözde “Ermeni Soykırımı” etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Miçotakis hükümetinin Tarım Kalkınma Bakan Yardımcısı ve eski Milli Eğitim Bakan Yardımcısı ve Milletvekili katıldı.

21 Nisan 2024 Pazar günü Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti Rodop Bölge Birimi, Yunanistan Ermeni Milli Komitesi ve Gümülcine Ermeni Cemaati, Gümülcine Müzik Okulu Amfi Tiyatrosu’nda 109. yılı nedeniyle sözde “Ermeni Soykırımını” anma etkinliği düzenledi.

Gümülcine’de Sözde “Ermeni Soykırımı” etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Yeni Demokrasi Partisi Atina Milletvekili ve Pantion Üniversitesi’nde Uluslararası Hukuk ve Dış Politika Profesörü olan Angelos Sirigos, Tarım Kalkınma Bakanı Yardımcısı Dedeağaç Milletvekili Stavros Keleçis, Eyalet Başkan Yardımcısı Manolis Tapacas katıldı. Angelos Sirigos ana konuşması olarak “Osmanlı İmparatorluğu’nda Soykırımlar: Yaşananların bir daha yaşanmamasını sağlamak için.” Başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Konuşmacı Sirigos, o dönem yaşananlarla ilgili hukuki ve etik konuları derinlemesine analiz ederek olayları tanımanın önemini vurguladı. Milletvekili Sirigos, “Ermeni Soykırımı’nı intikam almak için değil, tarihten ders almak ve bu tür trajik olayların bir daha yaşanmaması için tartışıyoruz. Soykırım tanındı, işin kötüsü soykırımı yapan ülke olan Türkiye tarafından tanımıyor. Yahudi soykırımına yol açan trajik eylemleri kabul eden Almanya’dan farkı da budur.” Dedi.

Eyalet Başkan Yardımcısı Manolis Tapacas da yaptığı selamlama konuşmasında, “Hiç kimse tarihi gerçeği çarpıtamaz. Ermeni soykırımı ile dünya tarihinin en kara sayfalarından biri yazıldı ve Ermenilerin mücadelesiyle uluslararası toplum, ülkeler birbiri ardına tarihi gerçeği tanıdı. Ve elbette bu mücadele hepimizi ilgilendiriyor çünkü tanınmak bir insanlık, onur ve adalet meselesidir. Yunan ve Ermeni milletleri ebedi dostluk ve kardeşlik bağlarıyla birbirine bağlıdır. Hafızayı canlı tutuyorlar ama her şeyden önce geleceğin tarihinin bir daha kara sayfalar içermemesi için tüm insanlık için barışı ve iyi komşuluk ilişkilerini arıyorlar.” İfadelerini kullandı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu