Batı Trakya

İnhanlı’da İftar Bereketi Yaşandı

Ramazanın bereketi İskeçe’nin Ova bölgesinde başladı. İnhanlı köyünde yaklaşık 1500 soydaş iftar sofrasında buluştu.

Ramazanın bereketi İskeçe’nin Ova bölgesinde başladı. İnhanlı köyünde yaklaşık 1500 soydaş iftar sofrasında buluştu.

‘‘İskeçe Müftülüğü’’,  ‘‘İskeçe Türk Birliği’’ ve ‘‘İskeçe Ova Kültür Dayanışma Derneği’’ tarafından, İskeçe Ova bölgesi İnhanlı köyünde Ramazan ayının ilk iftarı yaklaşık 1500 kişinin katılımıyla gerçekleşti.

İskeçe Türk Birliği’nde uzun yıllar yöneticilik yapan, Dostluk Eşitlik Barış Partisi’nde görev alan ve azınlık hakları mücadelesinde her zaman ön saflarda yer alan İnhanlı Mütevelli Heyeti Başkanı merhum Ali Salihoğlu’nun anısına düzenlenen İnhanlı iftarı büyük bir katılımla gerçekleşti.

İftar sofrasına T.C. Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu, İskeçe Milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve Burhan Baran, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Dr. Hüseyin Baltacı, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, İskeçe Ova Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Muzafferoğlu, İnhanlı Belediye Başkanı Thomas Mihoğlu, İnhanlı Belediye Başkan Yardımcısı Sunay Hüseyinoğlu, İskeçe Eski Vali Yardımcı Musa Vidinli, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bahri Belço’nun yanı sıra bölge insanı katıldı.

İftar sonrası ilk olarak İskeçe Ova Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Muzafferoğlu söz aldı ve bu anlamlı davete iştirak eden herkese teşekkür etti. Sırasıyla İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, İskeçe Milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve Burhan Baran, DEB Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Belediye Başkanı Thomas Mihoğlu, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa ve son olarak da T.C. Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal birer selamlama konuşması yaparak soydaşları selamladılar.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu