Yunanistan Haber

İmamoğlu’nu Ziyaret Etti

Atina Belediye Başkanı Haris Dukas, İstanbul ziyaretinin ikinci gününde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştü.

Atina Belediye Başkanı Haris Dukas, İstanbul ziyaretinin ikinci gününde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştü.

Atina Belediye Başkanı Haris Dukas, İstanbul ziyaretinin ikinci gününde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştü. Başkan Dukas, mevkidaşını 31 Mart seçimlerindeki zaferinden dolayı tebrik etti.

Atina Belediye Başkanı Dukas, “Vatandaşların refahı ve tarihi şehirlerimizin ilerlemesi için birlikte yakın çalışma taahhüdümüzdür. Şehirler ve belediye başkanları vatandaşlar için barışı, sinerjiyi ve ilerlemeyi teşvik etmede çok kritik bir rol oynayabilir. Yaklaşan Avrupa seçimlerinde popülizme ve hoşgörüsüzlüğe karşı ilerici seslerin galip gelmesi için Belediye Başkanlarıyla temaslarımı sürdüreceğim.”

Başkan Dukas ayrıca, İstanbul Belediyesi’nin Avrupa Günü etkinliğine katılmaktan ve Başkan İmamoğlu ile ikili görüşme yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Ekrem İmamoğlu ise Atina Belediye Başkanı Dukas’ı İstanbul’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, görev süresinde kendisine başarılar diledi ve şunları dile getirdi: “Sayın Bakoyannis döneminde başlattığımız güzel adımların Sayın Dukas döneminde çok daha iyi bir seviyeye ulaşacağına dair samimi bir hissim var. Bu dostluğun, bu yakınlığın iki ülkeye, iki şehre, yakın coğrafyaya ve hatta Avrupa’ya çok şey katacağını görüyorum.

İletişim kurmaya çok yeni başlamış olsak da, özellikle bu hafta, Paris’te sevgili arkadaşım Hari ile çok güzel bir diyalog kurduk ve kendisi de dün Avrupa Günü resepsiyonuna katılma nezaketinde bulundu.”

Son olarak Belediye Başkanı İmamoğlu, Atina Belediye Başkanı Haris Dukas’ın davetine olumlu yanıt vererek kendisini en kısa zamanda Atina’da ziyaret etmek istediğini söyledi. Ziyaret karşılıklı hediye takdimi ile son buldu.

blank

blank

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu