Yunanistan Haber

İkisi De Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Atina Ziyaretine Karşı Çıkıyor, Suları Bulandırıyorlar

Eski Başbakanlar Karamanlis ve Samaras Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Atina ziyaretine karşı çıkıyorlar.

Yunanistan eski Başbakanlardan Kostas Karamanlis ve Andonis Samaras, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Atina ziyaretine karşı çıkıyor.

Eski Başbakanlar Karamanlis ve Samaras Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Atina ziyaretine karşı çıkıyor. Türkiye-Yunanistan ilişkilerinin normal bir sürece girdiği dönemde ve ziyarete on gün kala suları bulandırmaya çalışıyorlar. Bu da ziyaret sonrası Yeni Demokrasi Partisi içinde bölünmelere yol açabilir.

2012 – 2015 yılları arasında Yunanistan’da Başbakanlık görevinde bulunan Andonis Samaras, Kathimerini gazetesine verdiği mülakatta, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yunanistan ziyaretinin zamanlamasının yanlış olduğunu iddia etti. Samaras’ın, Türkiye Cumhurbaşkanı için daha önce kullandığı “korsan” ifadesini yinelemesi de dikkat çekti.

Andonis Samaras, YDP’nin eski başkanlarından Kostas Karamanlis’in Türkiye – Yunanistan ilişkileriyle ilgili olarak telaffuz ettiği “taviz” kelimesini de hatırlatarak, “İki eski başbakan bu kadar hatalı düşünüyor olamaz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya ziyaretine değinen ve bu ziyaretin iyi geçmediğini savunan Samaras, “Şansölye Scholz zor bir durumdaydı. Kamuoyu ve ülke basını Erdoğan’a öfkeli ve onu adeta ‘güvensiz’ olarak değerlendiriyor. Sonuç; bu ziyaret olmasaydı daha iyi olurdu.” diye konuştu.

Samaras şu ifadeleri kullandı:

“Tüm müttefiklerimizin ve ortaklarımızın aynı görüşte olmadığı kişiyle aynı fikirde olabilir miyiz? Herkesin ‘kara koyun’ olarak gördüğü kişiyle mi? Siyasi, ekonomik ve operasyonel olarak Batı karşıtı eksene hizmet edenle mi? Bu yüzden bunun iyi bir fikir olmadığını düşünüyorum.

Türkiye sürekli kışkırtıyor. Ve aleyhimize yeni eylemler yaratıyor. Eğer değişirse, yapılanı geri alırsa bunu tartışırız. Ancak daha önce hayır. Yasadışı Türk-Libya mutabakatında ısrar ettikleri sürece, Mağusa’daki yerleşim devam ettiği sürece, şimdi oraya bir deniz üssü bile kurmak istiyorlar, Trakya’da ve Oniki Ada’da azınlık meselelerini kışkırttıkları sürece ne anlamı var? Amaç aramızda anlayış için yer olduğu izlenimini yaratmak mı?

Dikat edin. Hükümetimiz olduğu 2012-15’ten bu yana Yunanistan-Kıbrıs (Güney)-İsrail ve Yunanistan-Kıbrıs (Güney)-Mısır olmak üzere iki önemli üçlü ittifak kurduk. Hamas’ın resmi hamisi olan Erdoğan’ın ziyaretine İsrail ve Mısır’ın bugün nasıl tepki vereceğini düşünüyorsunuz?”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu