Yunanistan Haber

“HYDRA” Fırkateyni Kızıldeniz’e Doğru Demir Aldı

Avrupa'nın "ASPIDES" operasyonu kapsamında Yunan "HYDRA" fırkateyninin Kızıldeniz'de konuşlandırılmasına karar verildi ve bu gece saat 22:00 da Salamina Üssünden denize açıldı.

Yunanistan’da Ulusal Güvenlik Hükümet Konseyi (KYSEA) bu sabah Başbakan Miçotakis Başkanlığında Başbakanlık Maksimu Sarayında toplandı.

Yemen’deki Husilerin saldırılarına karşı uluslararası seyrüseferin korunmasına yönelik Avrupa’nın “ASPIDES” operasyonu kapsamında Yunan “HYDRA” fırkateyninin Kızıldeniz’de konuşlandırılmasına karar verildi ve bu gece saat 22:00 da Salamina Üssünden denize açıldı.

Milli Savunma Bakanı Nikos Dendias’ın toplantı sonrası Genelkurmay Başkanı ve Donanma komutanı ile birlikte Salamina Deniz Üssü’ne giderek HYDRA fırkateynini ziyaret etti.

Edinilen bilgiye göre HYDRA fırkateyni, ilk olarak Girit’teki Souda Donanma Üssüne gidecek, ardından “Kalkan” Operasyonu armadasının geri kalanıyla birlikte harekete geçmek üzere Kızıldeniz’e konuşlanmak üzere Süveyş’e doğru demir alacak.

Aynı zamanda KYSEA toplantısında Göç ve İltica Bakanı Dimitris Keridis, yasadışı göç akışlarında ciddi bir düşüş olduğunu gösteren verileri sundu.

Bakan Keridis’in sunduğu verilere göre, “yasadışı göç akışlarındaki azalma özellikle güneydoğu Ege’de deniz sınırında çok büyük bir iyileşme gözlenirken, Evros’ta (Meriç) kara sınırında akışlar en aza indirilmiştir.” İfadeleri yer alıyor.

Toplantı da da dile getirildiği üzere, Göç ve İltica Bakanlığı, Libya’nın güneydoğu kıyısından gözlemlenen akışı dikkatle izliyor. Yasadışı akışlarla mücadele aşağıdaki adımlardan oluşuyor:

  1. Sınırların sıkı bir şekilde korunması,
  2. Türkiye gibi transit ülkelerle ve aynı zamanda Mısır gibi menşe ülkelerle daha iyi işbirliği yapılması,
  3. Sığınma taleplerinin hızlı işleme alınması (Yunanistan, Avrupa’daki en yüksek oranlardan birini kaydetmektedir),
  4. Geri dönüşlerin hızlandırılması ve yakın zamanda kurulan Ulusal Geri Dönüş Koordinatörünün yakın zamanda atanması buna katkıda bulunacaktır.
  5. Hem siyasi hem de mali düzeyde mümkün olan Avrupa ile en yakın işbirliği.

Ayrıca Denizcilik ve Ada Politikası Bakanı Hristos Stilianidis’in önerisi üzerine Sahil Güvenlik Komutanı Koramiral Georgios Aleksandrakis’in görev süresinin bir yıl uzatılmasına karar verildi.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu