Yunanistan Haber

“Hükümet Lozan Antlaşması Konusunda Tehlikeli Bir Tartışma Başlatıyor”

Yeni Demokrasi partisi Milletvekili Angelos Sirigos'un "modası geçmiş Lozan Antlaşması" sözlerine ilişkin açıklamalarına tepkiler sürüyor.

Yeni Demokrasi partisi Milletvekili Angelos Sirigos’un “modası geçmiş Lozan Antlaşması” sözlerine ilişkin açıklamalarına tepkiler sürüyor.

Yeni Demokrasi partisi Milletvekili Angelos Sirigos’un 3 Ocak 2024 Çarşamba sabahı ERT1 devlet televizyonunda katıldığı programda Lozan Anlaşması ile ilgili “modası geçmiş Lozan Antlaşması” sözlerine ilişkin açıklamalarına tepkiler sürüyor.

Milletvekili Sirigos, “Lozan Antlaşması’nın yüzde 97’sinin eskimiş ve ölü olduğunu ileri sürmüş, gerçekte hayatta olan yüzde 3’lük kısmın ise sınırları ilgilendiren kısım olduğunu belirtmişti.

Milletvekili Angelos Sirigos’un Lozan Anlaşması ile ilgili sarf ettiği söylemi ERT1 televizyon kanalına değerlendiren Yunanistan KKE Komünist Partisi Milletvekili Nikos Papanastasis, “ABD – NATO – AB’nin Ege’de ortak yönetim ortamı yarattığı geniş bölgedeki genel gelişmelerden kopuk olmayan Lozan Antlaşması’nın revizyonunu tartışmaya açan tehlikeli gelişme” olarak değerlendirdi.

Milletvekili Papanastasis yaşanan bu olayı şu sözlerle değerlendirdi: “ND (Yeni Demokrasi) hükümeti konuyu bu şekilde gündeme getirerek kamuoyunda bir tartışma başlattı ve Türk tarafının öne sürdüğü revizyonlar göz önüne alındığında, sadece Yunanistan-Türkiye sınırlarını değil, o dönemde çökmekte olan Osmanlı İmparatorluğu’nun tüm sınırlarını belirleyen bir hukuk metninin revize edilmesinin koşulları yaratılıyor.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu