Batı Trakya Haber

“Güney Meriç’i Unutmayalım” Sloganıyla Hıdırellez’i Kutladılar

Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği’nin Musaköy’de düzenlediği Hıdırellez ve Bahar Şenliği 6-7 Mayıs 2023 tarihlerinde yapıldı.

Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği’nin Musaköy’de düzenlediği Hıdırellez ve Bahar Şenliği 6-7 Mayıs 2023 tarihlerinde yapıldı.

Etkinliğe Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Mahmut Hüseyin ve Derneğin Onursal Başkanı Bekir Mustafaoğlu, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği’ni temsilen Şerafettin Hurşit, DEB Partisi Gençlik Kolları Başkanı Burak Adil ve etraf köylerden soydaşlar katıldı.

Protokol konuşmalarında,“Güney Meriç’i unutmayalım” sloganına desteklerinden dolayı tüm katılımcılara ve dernekte görev alanlara teşekkür eden Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Mahmut Hüseyin herkesin Hıdırellez’ini kutladı.

Baharın yeniden uyanışı, baharla birlikte vücut bulan taze hayatın simgesi, birlik ve beraberliğimizin göstergesi Hıdırellez Şenliği’nde birlikte olmaktan onur duyduğunu belirten DEB Partisi Gençlik Kolları Başkanı Burak Adil, “Buradaki gençlerin bizleri karşılaması içimdeki heyecanı daha da büyüttü. Dernek çatısı altında Gençlik Kolunun olması gerçekten de bu bölge için çok önemli. Biz, gençler olarak var oldukça böyle etkinliklere yer vereceğiz. Gelenek ve göreneklerimiz körelmeyecek ve yaşayacaktır.” Görüşlerine yer verdi.

Ebruzen Berna Mustafaoğlu’nun öncülüğünde öğrencilerin eserlerinden oluşan Geleneksel Türk Ebru Sanatı sergisi, Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği ile Dinkler Hanımeli Derneği halk oyunları ekiplerinin gösterisi sundu. Derneğin etüd öğrencileri çeşitli skeçler sergilediler. Etkinliğin sonunda da Geleneksel Türk Ebru Sanatı öğrencilerine başarı belgeleri takdim edildi.

Tören sonunda DEB Partisi Gençlik Kolları Başkanı Burak Adil’e ve Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Mahmut Hüseyin’ Ebruzen Berna Mustafaoğlu tarafından hediye takdim edildi.

Etkinlik Pazar günü de Musaköy yakınlarındaki Palamutluk bölgesinde serbest piknikle devam edildi.

blank

blank

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu