Yunanistan Haber

Güney Kıbrıs Savunma Bakanlığında Devir Teslim Töreni

Güney Kıbrıs’ta dört Bakanlık ve bir Bakanlık Yardımcılığı'nda devir teslim törenleri tamamlandı.

Güney Kıbrıs’ta dört Bakanlık ve bir Bakanlık Yardımcılığı’nda devir teslim törenleri tamamlandı. Savunma Bakanlığı’nda gerçekleşen törende Mihalis Giorgallas görevini Vassilis Palmas’a devretti.

Görevden ayrılan Savunma Bakanı Mihalis Giorgallas’ın, yeni Savunma Bakanı Vassilis Palmas’a devir teslim töreninde yaptığı konuşmadan ilginç noktalar:

  • Personelden tasarruf ederken sonucu en üst düzeye çıkarmak amacıyla, modern teknoloji silah sistemlerine ağırlık vererek, Ulusal Muhafızların yeteneklerinin nasıl yükseltileceğine yönelik çabalarımızı yoğunlaştırdık.
  • Savunma diplomasisi kapsamında diğer devletlerle savunma ortaklığımızı daha da derinleştirdik. 10 ay boyunca Kıbrıs’ta (Güney) ve yurt dışında 17 ülkenin Savunma Bakanlarıyla resmi toplantılar ve resmi istişarelerde bulunduk.
  • Ulusal Muhafızların Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı Devlet Ortaklık Programına dahil edilmesine ilişkin deklarasyonu New Jersey Eyaleti Ulusal Muhafızları ile ortak olarak imzalayarak Kıbrıs (Güney) Cumhuriyeti’nin ABD ile ilişkilerini önemli ölçüde geliştirdik.
  • Bu dönemde Yunanistan ile işbirliğimiz önemli ölçüde gelişti, yeni unsurlarla zenginleşti ve sağlam temellere dayalı mükemmel bir seviyeye ulaştı.
  • Tüm seviyelerdeki çeşitli personel konularını, Milli Muhafızların kuvvet yapısının yeniden ayarlanmasını ve iyileştirilmesini ve subaylar ve daimi astsubaylar için mevcut pozisyonların artırılmasını teşvik ettik ve önceliklendirdik.
  • Sözleşmeli erlerin (SYOP) maaşlarının yükseltilmesi ve emeklilik sonrasında mesleki rehabilitasyonlarının sağlanması amacıyla istihdam koşullarının iyileştirilmesine yönelik bir çalışma yürüttük ve önerilerde bulunduk.
  • Altyapı sektöründe Denizcilik Altyapıları klasörünü açtık. Cesur kararlar aldık ve uzmanların da yardımıyla EVANGELOS FLORAKİS Deniz Üssü’nün genişletilmesi ve modernizasyonu için gerekli çalışmaların hazırlıklarını sürdürüyoruz.
  • Yedek ve Milli Muhafız subaylarımızla iletişim süresinin hızlandırılmasına da dikkat ettik. Savunma Bakanlığı ve Ulusal Muhafızların elektronik haberleşme sistemini aktif yedek personel ile tasarladık, geliştirdik ve yakın zamanda kullanıma sunacağız.
  • Savunma Bakanlığı kaynakları ve Avrupa Savunma Fonu’nun fonlarından yararlanarak Kıbrıs (Güney) savunma sanayii firmalarının ekosistemini güçlendirirken, aynı zamanda bu firmaları desteklemek üzere Savunma Bakanlığı’nda özel bir departman oluşturduk.
  • Ulusal Muhafızların 2024’teki 60. kuruluş yıldönümü kapsamında, Vatan mücadelesine hizmet eden herkese Hizmet Madalyası verilmesi hedefiyle 1974 savaşçı/kurban ve kayıp kişilerin listesini oluşturduk, araştırdık ve derledik.
Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu