Yunanistan Haber

Güney Kıbrıs Doğal Gaz Konusunda Önemli Gelişmelerin Yaşandığını Açıkladı

Güney Kıbrıs Enerji Bakanı Yorgos Papanastasiou doğal gaz konusunda önemli gelişmelerin yaşandığını açıkladı.

Güney Kıbrıs Enerji Bakanı Yorgos Papanastasiou doğal gaz konusunda önemli gelişmelerin yaşandığını açıkladı.

Güney Kıbrıs Enerji, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı, Εni Cyprus Limited ve TotalEnergies EP Cyprus B.V. Güney Kıbrıs Cumhuriyeti Münhasır Ekonomik Bölgesi (MEB) Parsel 6 içerisinde yer alan “Cronos-2” kuyusunun çalışmasının başarıyla tamamlandığını ve mükemmel kaliteye sahip yüksek miktarda doğal gaz rezervine rastlandığını duyurdu.

Güney Kıbrıs sahillerine 160 kilometre mesafede ve ilk baştaki arama kuyusu “Cronos-1″den 3 kilometre uzaklıkta, 115 metreyi aşan bir jeolojik formasyon içerisinde üretken bir bölge ile aynı doğal gaz kolonunun varlığını ortaya koyduğu belirtiliyor. Bunun, aynı özelliklere sahip olan “Cronos” yatağının bir uzantısı olduğunu ifade ediliyor.

Sondaj işlemleri sırasında, sahadaki doğal gazın mükemmel kalitesinin yanı sıra, üretim koşullarında 150 mmscfd’yi (Günde Milyon Standart Feet Kübik) aşacağı tahmin edilmektedir.

Rezervin 150 mmscfd’yi (Million Standard Cubic Feet per Day) aştığı tahmin edilirken, yüksek üretim kapasitesinin tam bir üretim testinde (DST) gerçekleştirildiği ifade ediliyor. Bu aşamada Enerji Bakanlığı ve lisanslı konsorsiyum sahalardan en iyi şekilde yararlanmanın yollarını araştırıyor.

Cronos-2, 2018’de Calypso’nun ve 2022’de Cronos ve Zeus’un gaz keşiflerinin ardından Eni tarafından Blok 6’da açılan dördüncü kuyu.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu