
Gümülcine’de Soydaşlarıyla Toplantıda Buluştu
Dışişleri Bakan Yardımcısı Levent Gümrükçü geldiği Batı Trakya’da Sadık Ahmet’i Anma ziyaretinde önemli buluşma gerçekleştirdi.
Dışişleri Bakan Yardımcısı Levent Gümrükçü geldiği Batı Trakya’da Sadık Ahmet’i Anma ziyaretinde önemli buluşma gerçekleştirdi.
Batı Trakya Türk toplumunun unutulmaz lideri Dr. Sadık Ahmet, vefatının 31’inci yıl dönümünde kabri başında düzenlenen törenle anıldı. Bu anlamlı anma törenine katılmak üzere Batı Trakya’nın Gümülcine’ye gelen Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Levent Gümrükçü, bölgede bir dizi önemli temasta bulundu.
Gümülcine Türk Gençlerbirliği’nde Kucaklaşma
Bakan Yardımcısı Gümrükçü, ziyaret kapsamında Gümülcine Türk Gençlerbirliği’nde Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) üyeleriyle bir araya geldi. Samimi ve sıcak bir atmosferde gerçekleşen buluşmada, soydaşların talep, beklenti ve gündemdeki konuları detaylıca ele alındı.
Geniş Katılımlı Buluşma
Batı Trakya Türk toplumunun birlik ve beraberliğini bir kez daha gözler önüne seren bu kritik toplantıda bölgenin önde gelen isimleri hazır bulundu.
Türkiye’nin Atina Büyükelçisi ve Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal’ın da hazır bulunduğu toplantıda Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Azınlık Belediye Başkanları Caner İmam, Erdem Hüseyin ve Ahmet Kurt, Bölgede faaliyet gösteren çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu (STK) başkanı ve temsilcisi katılım sağladı.
Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Levent Gümrükçü, Dr. Sadık Ahmet’in anma töreni vesilesiyle Gümülcine’de merhum liderin eşi Işık Sadık Ahmet ve ailesiyle bir araya gelerek görüşme gerçekleştirdi.
Birlik ve Beraberlik Vurgusu
Dr. Sadık Ahmet’in aziz hatırasını yaşatmanın ve bıraktığı haklı mücadele mirasina sahip çıkmanın önemine değinilen görüşmede, Anavatan Türkiye’nin Batı Trakya Türk Azınlığı’na olan güçlü desteği bir kez daha teyit edildi.