Yunanistan Haber

Gümülcine’de Polis Hukuk Fakültesine Girdi 18 Öğrenci Gözaltına Alındı

Gümülcine'deki Trakya Dimokritos Üniversitesi'ne Yunan polisinin müdahalesi sırasında öğrenciler gözaltına alındı.

Gümülcine’deki Trakya Dimokritos Üniversitesi’ne Yunan polisinin müdahalesi sırasında öğrenciler gözaltına alındı.

Yunanistan’da özel Üniversitelerin kurulmasına olanak tanıyan yasa tasarısının Parlamentoya getirilmesiyle başlayan Üniversite öğrencilerinin dersleri boykot etmeleri Yunanistan genelinde birçok Üniversitede devam ediyor. Boykotun devam ettiği Üniversitelerden biri de Batı Trakya’nın Gümülcine’deki Trakya Dimokritos Üniversitesi.

5 Şubat 2024 Pazartesi günü öğle saatlerinde Gümülcine’deki Trakya Dimokritos Üniversitesi’ne boykotun sona erdirilmesi için Yunanistan Polisi Çevik Kuvvet ekipleri müdahalede bulundu. Müdahale sırasında öğrenciler ile Çevik Kuvvet ekipleri arasında kısa süreliğine arbede yaşandı ve bazı öğrenciler direnç gösterince gözaltına alındı.

Olaya ilişkin Polisin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Bugün, 5 Şubat 2024 Pazartesi günü öğle saatlerinde, Trakya Dimokritos Üniversitesi’ne, sabah saatlerinde burayı işgal eden bir grup insanı uzaklaştırmak amacıyla polis operasyonu düzenlendi.

Özellikle bir grup gencin Hukuk Fakültesi binasını işgal etmeye çalışması, çalışanların işe gelmesini ve yaklaşık 400 öğrencinin yazılı sınava gelmesini engellemesi üzerine Rektörlük yetkilileri polisten yardım istedi.

Doğu Makedonya ve Trakya Bölge Polis Genel Müdürlüğüne bağlı polis ekiplerinin gerçekleştirdiği ivedi ve koordineli operasyonla şahısların uzaklaştırılması başarıyla tamamlandı. Operasyonda 18 kişi gözaltına alınırken, olayın yapıldığı alan Rektörlük yetkililerine devredildi.

Gümülcine Emniyet Müdürlüğü tarafından ön soruşturma yürütülüyor.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu