Yunanistan Haber

George Tsounis: “Miçotakis 4 Nisan’da Washington’a Gidecek”

Amerika'nın Yunanistan Büyükelçisi George Tsounis, Başbakan Miçotakis’in 4 Nisan'da Washington'a gideceğini söyledi.

Amerika’nın Yunanistan Büyükelçisi George Tsounis, Başbakan Miçotakis’in 4 Nisan’da Washington’a gideceğini söyledi.

Doğu Makedonya-Trakya Forumu’nda konuşan Amerika’nın Yunanistan Büyükelçisi George Tsounis, Başbakan Miçotakis’in 4 Nisan’da Washington’a bir ziyaret gerçekleştireceğini dile getirdi. ABD’li diplomata göre Başbakan Miçotakis’in ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesi bekleniyor.

Büyükelçi Tsounis, Amerikan Başkanının ismine Yunanca bir ek ekleyerek, “4 Nisan’da Başbakan, Başkan Bidenopoulos ile Oval Ofis’te buluşacak” dedi.

Ancak Atina hükümeti Miçotakis’in ABD gezisini henüz onaylamadığını belirtmekte fayda var. Hükümet kaynakları görüşmelerin sürdüğünü doğruluyor, ancak Atina’nın henüz herhangi bir tarih teyidi almadığını da belirtiyor.

Aynı zamanda ABD’de bile Biden ile Miçotakis arasında ikili bir görüşme yapılacağına dair herhangi bir teyit bulunmuyor, bu da herhangi bir tarihin belirlenmediğini gösteriyor ve bunun yakın gelecekte açıklanması da göz ardı edilemez.

Ancak Başbakan Miçotakis’in katıldığı bir televizyon programında “Mayıs’ta Ankara’da olacağım” dedi. Dolayısıyla Miçotakis’in Ankara ziyareti öncesinde 4 Nisan’da Washington’a bir ziyaret gerçekleştirmesi tabii ki dikkat çekiyor.

ABD’nin Yunanistan Büyükelçisi George Tsounis konuşmasında iki ülke (ABD-Yunanistan) arasındaki ilişkilerden gurur duyduğunu belirterek, bu ilişkinin gelişeceğini, derinleşeceğini ve güçleneceğini sözlerine ekledi.

“Ortak demokratik değerlerimiz doğrultusunda birleşiyoruz ve burada demokrasiden bahsettim. Bu, dünyanın Yunanlılara borçlu olduğu şeylerden sadece biri. Bu vazgeçilmez ortak ve kilit NATO müttefiki, NATO’nun güneydoğu kanadının savunmasında kritik bir rol oynuyor” dedi.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu