Batı Trakya Haber

Geleneksel Dikiş, Nakış ve El Sanatları Sergisinin Açılışı Yapıldı

Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) çatısı altında faaliyetlerini yürüten Geleneksel Dikiş, Nakış ve El Sanatları sergisinin açılışı 19 Ekim Çarşamba günü Gümülcine’de yapıldı.

Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) çatısı altında faaliyetlerini yürüten Geleneksel Dikiş, Nakış ve El Sanatları sergisinin açılışı 19 Ekim Çarşamba günü Gümülcine’de yapıldı.

Serginin açılışına Gümülcine Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu da katıldı. Başkonsolos Ömeroğlu yaptığı selamlama konuşmasında bu güzel çalışmadan dolayı emeği geçen herkesi tebrik etti. Bu tür çalışmalarla geleneksel el sanatlarının yaşatıldığına dikkat çeken Başkonsolos Murat Ömeroğlu, el sanatları çalışmalarının devam etmesinin önemine vurgu yaptı.

Etkinliğin açılış konuşmasını GTGB Başkanı Sedat Hasan yaptı. Gümülcine Türk Gençler Birliği’nin çatısı altında faaliyet gösteren kurslarda verilen eğitim ve kursiyerlerin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sergide ziyaretçilere dikiş-nakış, seramik, quilling ve ebru kurslarında yapılan çalışmalar sergileniyor.

Etkinliğe katılan Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif de konuşmasında katılımcıları selamladı ve bu etkinliğin gerçeklemesinde emeği geçenleri tebrik etti.

Serginin açılışına GTGB Başkanı Sedat Hasan, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, BTTADK Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, BTAYTD Başkanı Hüseyin Baltacı, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Kozlukebir Belediyesi Ana Muhalefet Başkanı Erdem Hüseyin, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, Yassıköy Belediyesi Meclis Üyesi “Hep Birlikte” listesi Başkanı Caner İmam, Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Sinan Ahmet, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Yerel Yönetimlerin temsilcileri, STK temsilcileri ve Gümülcine ve İskeçe’den etraf köylerden soydaşlar katıldı.

blank

blank

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu