Yunanistan Haber

Fransız ve Yunan Şirketleri Savunma Alanında İki Önemli Anlaşma İmzaladı

Yunan şirketleri Miltech ve ALTUS ile Fransız MBDA arasında iki anlaşma imzalandı.

Yunan şirketleri Miltech ve ALTUS ile Fransız MBDA arasında iki anlaşma imzalandı.

6 Şubat 2024 Salı günü Atina’da iki Yunan şirketi Miltech (elektronik) ve İnsansız Hava Araçları alanında faaliyet gösteren ALTUS şirketi ile Savunma alanında oldukça yaygın olan Fransız MBDA şirketi arasında Fransa Büyükelçiliğinde iki anlaşma imzalandı.

Fransa’nın Atina Büyükelçisi Laurence Auer’in de belirttiği gibi, bu anlaşmaların, Yunanistan ile Fransa arasındaki endüstriyel işbirliği teşvik ediliyor, Yunan şirketlerine ihracat dinamikleri ve istihdam yaratılıyor ve iki ülkenin silahlı kuvvetlerinin birlikte çalışabilirliği kolaylaştırılıyor.

Büyükelçisi Laurence Auer, “Teknoloji ve inovasyon alanında en iyileri temsil eden bu üç şirket, Eylül 2021’de Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Başbakan Kiriakos Miçotakis tarafından imzalanan stratejik ortaklığın hedeflerine karşılık gelen, Yunan ve Fransız şirketleri arasındaki işbirliğinin bir simgesidir.” Dedi.

Fransız diplomasisinin Atina’daki temsilcisi, bu işbirliklerinin endüstriyel veya bilimsel düzeyde gerçekleşmesi için uygun çerçeveyi oluşturan Yunanistan Milli Savunma Bakanlığı’nın rolüne övgüde bulundu.

Fransız Büyükelçi, oluşturulan şeyin küçük ve orta ölçekli işletmeleri içeren bir ağ olduğunu ve “MBDA ile bugünkü işbirliği sayesinde şirketlerin, başka koşullar altında bunu yapma fırsatı olmayacak olan Yunanistan dışına ihracat yapacaklar. Bu iki anlaşma, Yunanistan ile Fransa arasındaki ilişkilerin kalıcı olduğunu ve güvenli, egemen bir Avrupa’yı, savunma Avrupa’sını hedeflediğini kanıtlıyor.” İfadelerini kullandı.

Son olarak Büyükelçi, bugünkü imzanın “her ülkenin silahlı kuvvetlerinin birlikte çalışabilirliğinin yararına gerçek bir sembol” olduğunu söyledi.

Fransız MBDA şirketinden yapılan açıklamada, “Yunanistan’daki kalkınma projelerine yönelik iki işbirliği anlaşması imzaladı” İfadelerini kullandı.

Bu iki anlaşma, MBDA’nın Avrupa’da uzun vadeli iş birliğini geliştirmeyi amaçlayan “Ar-Ge Booster” girişiminin bir parçası ve 2021’de imzalanan Yunanistan-Fransa stratejik ortaklık anlaşmasının bir parçası. MBDA, AKERON MP füzesine dayalı sistemlerin geliştirme projelerinde Yunan sanayi şirketleri MILTECH ve ALTUS ile işbirliği yapacak.

İmza töreninde MBDA CEO’su Eric Beranger, “Bu iki yeni işbirliği anlaşmasının imzalanması, Yunan Silahlı Kuvvetlerine 50 yılı aşkın süredir verdiğimiz destekle iki ülke arasındaki özel ilişkiyi daha da güçlendiriyor. Yunanistan ile imzalanan stratejik ortaklığın bir başka başarısı, MBDA’nın DNA’mızın kalbinde yer alan bir kavram olan özellikle uzun vadeli faaliyetlerin geliştirilmesi için Avrupa’daki endüstriyel iş birliğini daha da güçlendirme yeteneğini kanıtlıyor. Bu kalkınma projeleri, üretim, hizmetler ve Araştırma ve Geliştirme alanlarındaki mevcut işbirliği girişimlerini tamamlamaktadır.

Tüm bu proje ve sözleşmelerin MBDA ile Yunan Savunma Teknolojik ve Endüstriyel Üssü (DITB) arasındaki bağları güçlendirmeyi amaçlıyor.” Dedi.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu