Yunanistan Haber

Fransa’nın Dedeağaç Bölgesine İlgisi Devam Ediyor

"Fırsatları haritalandırıyoruz. Fransız şirketlerinin de uygulama amacıyla katılabileceği projelerle bölgenin liman, demiryolu ve karayolu altyapılarının geliştirilmesi önemli bir gelişme."

Fransa’nın Selanik yeni Başkonsolosu Jean-Luc Laveau ülkesinin Dedeağaç ve genel olarak Meriç (Evros) ili bölgesine yatırım yapma konusundaki ilgisini ortaya koydu.

Geçtiğimiz Aralık ayında Meriç (Evros) ilini ziyaret eden Fransız Başkonsolos, Selanik’te bir gazeteye verdiği röportajında, Kuzey Yunanistan’daki Fransız yatırım varlığının güçlendirilmesi için büyük bir alan gördüğünü dile getirdi Dedeağaç’a özel olarak değindi.

Başkonsolos Jean-Luc Laveau şu ifadeleri kullanıyor:

“Ne yapılabileceğini görmek için geçen Aralık ayında Büyükelçi, Yunan-Fransız Ticaret Odası ve Fransız şirketlerinin temsilcileriyle birlikte Dedeağaç’a gittik. Fırsatları haritalandırıyoruz. Fransız şirketlerinin de uygulama amacıyla katılabileceği projelerle bölgenin liman, demiryolu ve karayolu altyapılarının geliştirilmesi önemli bir gelişme. Kuzey Yunanistan’da Fransız yatırım varlığı büyük ölçüde geliştirilebilir. Kriz ve korona virüsü nedeniyle ortadan kaybolan birçok Fransız şirketi yeniden pazara dönebilir.

Buna paralel olarak, Yunanistan’ın Fransa’daki yatırım varlığı, Atina’daki Business France ofisinin yeniden açılmasıyla genişletilebilir; bu ofisin amacı, Atina’daki Fransız Büyükelçiliğinin mali departmanının eylemleriyle birlikte, sırasıyla Fransa topraklarında yatırım yapmak isteyen şirketler için Yunanistan’ın aracısı olmaktır.”

Fransız Başkonsolos, Meriç (Evros)ilinin ötesinde, Selanik metrosundaki EGIS gibi Kuzey Yunanistan’da büyük Fransız şirketlerinin varlığından bahsetti ve Fransa’nın Yunanistan’daki taşımacılık sektöründe daha fazla teklif sunacağından emin olduğunu ifade etmeyi ihmal etmedi. “Örneğin Selanik limanında demiryolu ağının iyileştirilmesi gerekiyor, çünkü demiryolu olmayan bir liman olması mümkün değil. Önümüzdeki yıllarda burada, Kuzey Yunanistan’da hem limanlar hem demiryolları hem de karayolu ağı konusunda yapılacak çok şey olacağına eminim” dedi.

Diğer konuların yanı sıra Paris’in bu yıl ev sahipliği yapacağı Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’ndan da bahsetti. Özellikle, “Selanik dışında, Volos, Yanya ve Dedeağaç’ta Başkonsolosluğun sorumluluk alanındaki dört şehirde geceyi geçirecek olan alevin güzergahını sağlayan protokolü elbette takip edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu