Yunanistan Haber

Eva Kaili’nin İlk Soruşturması Ortaya 1.5 Milyon Euro Çıkardı

Yunanistan, rüşvet almakla suçlanan AP Başkan Yardımcısı Eva Kaili'nin tüm mal varlığını dondurdu. İlk soruşturma ortaya 1.5 milyon Euro çıkardı.

Yunanistan, rüşvet almakla suçlanan AP Başkan Yardımcısı Eva Kaili’nin tüm mal varlığını dondurdu. İlk soruşturma ortaya 1.5 milyon Euro çıkardı.

Belçikalı “Le Soir” gazetesinin haberine göre, Yunan AP Milletvekili Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Eva Kaili ve İtalyan eski milletvekili Pier Antonio Panzeri’nin bir buçuk milyon avronun üzerinde nakit ele geçirildi.

Yunanistan’da Kara Para Aklamayı Önleme Kurumu Başkanı Haralambos Vurliotis, Eva Kaili’nin “banka hesaplarının, banka kasalarının, şirketlerinin ve diğer finansal varlıklarının” dondurulduğunu bildirdi. Mal varlıklarının dondurulması kararının Kaili’nin anne ve babası ile kız kardeşi ve eşini de kapsadığı ifade edildi.

Eski Milletvekili Panzeri’nin Brüksel’deki evinde yapılan aramada, federal adli polis müfettişleri yaklaşık 600.000 Euro buldu.

Eva Kaili’nin ve eşi Francesco Giorgi’nin Brüksel’deki evinde bulunan paralarla Kaili’nin babasında da bulunan paralar da eklenince soruşturma, bir buçuk milyon Euro’dan fazlasını ortaya çıkardı.

Avrupa Parlamentosu’nun Strasburg’daki Genel Kurulu, 625 kabul oyu ile Eva Kaili’nin Meclis Başkan Yardımcılığı görevinden alınmasına karar verdi. Bir ret ve iki çekimser oy kullanıldı.

AP Başkanı Roberta Metsola, Twitter’da yaptığı paylaşımda, “Devam eden soruşturmalar kapsamında Avrupa Parlamentosu, Eva Kaili’nin artık başkan yardımcılarından biri olmadığına karar verdi. Bu karar derhal yürürlüğe girdi.” Bayan Metsola, Avrupa Parlamentosu’nun yetkili Belçika adli makamlarıyla tam işbirliği yapmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu