Yunanistan Haber

“Erdoğan Egemenliğimizi ve Egemenlik Haklarımızı Baltalayan Söylemlerinde Israr Ederse, Görüşecek Çok Şeyimiz Yok”

“Bu defasında Türk Konsolosluğu kontrolden çıktı, artık tahammül edebileceğim bir şey değil. Türk Konsolosluğunun desteği yalnızca iki SİRİZA adayına yönelikti."

Miçotakis ANT1 televizyonunda katıldığı bir programda gazeteci Nikos Hacinikolau’nun sorularını yanıtladı.

Yunanistan eski Başbakanı Yeni Demokrasi partisi Başkanı Kiriakos  Miçotakis, Türkiye’nin Batı Trakya’da nasıl hareket ettiğini yeniden değerlendirmesi gerektiğini sert bir üslupla dile getirdi ve bu konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la açık bir şekilde görüşeceğini dile getirdi.

Kiriakos Miçotakis, Temmuz ortasında Litvanya’nın Vilnius kentinde yapılacak olan NATO Zirvesi oturum aralarında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olası görüşmesi öncesinde, Yunanistan’ın Türkiye ile olan tek anlaşmazlığın Uluslararası Hukuk çerçevesinde çözülebileceğini yineledi. Miçotakis, “Açıktır ki, Sayın Erdoğan egemenliğimizi ve egemenlik haklarımızı baltalayan söylemlerinde ısrar ederse, görüşecek çok şeyimiz yok, egemenlik ve silahsızlanma konuları gündemde değil.” Dedi.

Miçotakis’e Ege’deki enerji kaynaklarının Türkiye ile birlikte kullanılması olasılığı sorulduğunda, böyle bir olasılığı kesin bir dille reddetti.

Miçotakis ANT1 televizyonunda katıldığı bir programda gazeteci Nikos Hacinikolau’nun sorularını yanıtladı, Türkiye ile ilgili kendisine yöneltilen soruları şu ifadelerle cevapladı:

“Eger Türkiye Avrupa’ya yakınlaşmak ve Batı’ya açılmak istiyorsa, bu açılım Yunan-Türk diyaloğunun sadece ve tek farkı olan, yani Ege ve Doğu Akdeniz’de MEB ve kıta sahanlığının sınırlandırılmasına geri dönmesinden geçer. Tartışacak çok şeyimiz yok, egemenlik ve silahsızlanma konuları gündem dışı. 2020’de olduğu gibi Türkiye ile sürekli tırmanan bir rejimde ve sıcak bir dönemin eşiğinde yaşamaya mahkum değiliz.”

Son günlerde Yunanistan gündemine oturan ve oldukça tartışılan Batı Trakya’daki seçim sonuçlarıyla ilgili Miçotakis, “Bu defasında Türk Konsolosluğu kontrolden çıktı, artık tahammül edebileceğim bir şey değil. Türk Konsolosluğunun desteği yalnızca iki SİRİZA adayına yönelikti. Azınlık neye oy verirse versin, azınlık için eşitlik politikasını uygulamaya devam edeceğim.” İfadelerini kullandı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu