Yunanistan Haber

Elektrik Faturalarında Yeni Uygulama Başlıyor

Yunanistan’da vatandaşları yeni bir uygulama bekliyor. Elektrik faturalarında aylık ödeme dönemi başlıyor.

Yunanistan’da vatandaşları yeni bir uygulama bekliyor. Elektrik faturalarında aylık ödeme dönemi başlıyor.

Şimdiye kadar elektrik tüketiminde uygulanan iki aylık faturalandırma dönemi sona eriyor ve aylık ödeme dönemine geçiliyor. Bu da vatandaşları ekonomik açıdan bir kez daha zora sokacak.

Bundan böyle elektrik faturalarının her ay ödenmesi gerekecek. Şimdiye kadar iki ayda bir ölçümü yapılan elektrik sayaçlarında, yeni uygulamayla bundan böyle her ay yapılacak ve tüketiciler elektrik faturalarında belirtilen rakamın tamamını her ay ödemeleri gerekecek.

Start verildi ve Yunanistan Elektrik Kurumu DEDDIE ekipleri, her ay sayaç okumalarını sisteme kaydedip kayıt altına almak amacıyla tüketicileri ziyaret edere aylık faturalandırma uygulamasına başladı.

Pratikte bu uygulamaya göre artık elektrik şebekesini kullanan haneler ve işletmeler, aylık olarak fiili tüketime göre elektrik faturası almaya başlayacakları ve faturalarını aylık olarak ödeyecekleri anlamına geliyor.

DEDDIE tarafından aylık olarak sayaçta belirtilen enerji tüketiminin kayıt çalışmalarına başta Atina’nın kuzey banliyölerinden başlandı ve 2024 yılında kademeli olarak ülke geneline yaygınlaştırılacak.

Tüketiciler, sayaçta kayıt işleminin her ay düzenli olarak yapabilmesi için DEDDIE ekiplerine ev ve işyerlerinde elektrik sayacının bulunduğu alana erişim sağlamaları için gerekli kolaylığı sağlamaları gerekiyor.

DEDDIE ekiplerinin sayaca erişememesi ve tüketimin ölçülmesinin mümkün olmaması durumunda, önceki dönem elektrik faturası ortalaması dikkate alınarak ön ödeme avansı olarak faturalandırılacaktır.

Ancak DEDDIE ekiplerinin sayacı ziyaretinin başarısızlıkla sonuçlandığı günden itibaren 4 gün içerisinde vatandaşın tüketimini bizzat beyan etmesi imkanı da bulunmaktadır.

Bu, telefonla ve çevrimiçi olarak iki şekilde yapılabilir:

Ücretsiz aramayla: DEDDIE müşteri hizmetleri çağrı merkezini 800-400-4000 numaralı ücretsiz hattan arayabilirsiniz.

Elektronik olarak: Sayaç okumanızı https://apps.deddie.gr/ccrWebapp/newccticket.html?type=8 adresindeki DEDDIE web sitesine kaydedebilirsiniz.

DEDDIE tarafından sayaçların aylık olarak sayımı yaygınlaçacak ve Temmuz – Ağustos aylarının sonuna doğru tahmin edildiği gibi ülke çapında tamamlanıncaya kadar devam edecek.

Bu gelişmenin ardından fiilen tüketilen enerjide tahmini ödeme faturalı sistemin kaldırılmasına başlanmış olup, aylık tüketime göre faturalandırma dönemine geçilecek.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu